FAQ

 

What the...

→ Wat willen jullie precies?

Dat meer creatieven gewoon in hun eigen buurt aan meer werk kunnen komen. Zodat er minder mensen hoeven weg te gaan. En dus ook dat er minder mensen van buitenaf worden ingevlogen. Lees hier meer.


→ Jullie hebben het over creatieve industrie. Wat verstaan jullie daar precies onder?

We houden deze aan, zoals het CBS in 2011: De Creatieve industrie is onder te verdelen in vier subsectoren: Kunst (o.a. podiumkunsten en scheppende kunst), Cultureel erfgoed (o.a. Musea en monumentenzorg), Media en entertainmentindustrie (o.a. televisie- en radio- omroepen, platen- en filmmaatschappijen en gameontwikkelaars) en Creatieve zakelijke dienstverlening (o.a. mode, ontwerpers, architecten en reclamebureaus)


→ Kan iedereen lid van Mooiedingenmakers worden?

Mooiedingenmakers is voor freelancers uit Friesland, Groningen en Drenthe. Voor creatieven en mensen die iets in de creatieve industrie doen.


→ Krijg ik als lid sowieso klussen via Mooiedingenmakers?

Nee. Het lidmaatschap en de matchmaking staan los van elkaar. Natuurlijk proberen we wel voor iedereen werk te regelen, maar daar kunnen we geen garanties over geven.


→ Als jullie niet specifiek klussen voor mij regelen, wat heb ik er dan aan?

We zijn matchmaker, dat klopt. Maar we zijn vooral belangenbehartigers. Een collectief van makers dat samen veel sterker staat dan allemaal alleen.


→ Hoe zoeken jullie een maker bij een opdracht?

Dat is afhankelijk van de vraag van de opdrachtgever. Zodra we die duidelijk hebben, zoeken we de maker(s). Hierbij is kwaliteit belangrijk, maar ook de persoonlijke klik en bijvoorbeeld locatie want minder auto’s op de weg.


→ Ik heb als freelancer alles al geregeld en heb genoeg werk. Waarom zou ik alsnog lid worden?

Ten eerste: goed gedaan! Omdat ook jij als pro baat hebt bij een sterke sector waarin men goed tarieven vraagt. En, van een grotere taart kunnen immers meer mensen eten.


→ Wat doen jullie met het lidmaatschapsgeld?

Van de tientjes per maand betalen we een deel van de kosten voor bijvoorbeeld de website, communicatie, sprekers, (productie van) events en inkoop bier en wijn. Om het lidmaatschap laag te kunnen houden zoeken we soms naar ondersteuning zoals We the North.


→ Wat is jullie verdienmodel?

We proberen ons geld te verdienen met matchmaking. Daarbij krijgen wij een percentage over de klusprijs. Dus hoe meer de maker verdient, hoe meer wij verdienen. De opdrachtgever betaalt voor de maker, maar ook voor advies, ontzorging en begeleiding.


→ Krijgen jullie subsidie?

Ja. Om aan ons ledenprogramma te werken hebben we ondersteuning van We the North en Gemeente Groningen. Blij mee, want daardoor gaat alles veel sneller.


→ Wie is het team van Mooiedingenmakers?

Koen Haringa, Henk Rigter, Wilbert van de Kamp, Esther Wetting, Jos Blomsma.

Je mailt ons op mooi@mooiedingenmakers.nl en appt en belt ons op +31(0)6 2782 0970.

Bij de KvK kennen ze ons onder dit nummer: 73785245

Ons BTW nummer is dit: NL859663401B01


→ Hoe zijn jullie georganiseerd?

Mooiedingenmakers staat ingeschreven als V.O.F. van Koen Haringa en Henk Rigter. Zij zijn ook de oprichters.


→ Wie heeft deze website gemaakt?

Jos Blomsma. Deze.


→ Wat is de 'b' bij jullie logo?

Dat is de Beta-b. We zien de website, en onszelf ook trouwens, als dingen die nog in ontwikkeling zijn. Zo gaan we binnenkort naar profielen die door leden zelf aan te passen zijn, om maar wat te noemen.


→ Hoe kan ik met mijn bedrijf of organisatie aan Mooiedingenmakers bijdragen?

Zet ons vooral voor je aan het werk! Een partnership of sponsoring kan natuurlijk ook, mail ons vooral: mooi@mooiedingenmakers.nl


→ Mijn vraag staat er niet tussen?!

Beta, hé. Schroom niet: mooi@mooiedingenmakers.nl


We zijn ook hier - Li / Fb / Tw / Ig