Geplaatst op 11 maart 2022
Nieuws

Bekijk de MDMA sessie met Lieselot van Damme over subsidies aanvragen

Nieuws   —   Geplaatst op 11 maart 2022

Bekijk de MDMA sessie met Lieselot van Damme over subsidies aanvragen

Lieselot van Damme weet alles over subsidies. Dat is mooi, want deze kennis heb je niet standaard als zzp'er. Hoe zorg je er nou voor dat je een goede subsidieaanvraag doet en bij wie kan je om hulp vragen? Lieselot geeft je alle tips die je nodig bent om goed van start te gaan. Lees meer hieronder.

We werken allemaal graag voor de kunst, en veel van ons vinden de vrijheid en creativiteit belangrijker dan een dikke portemonnee. Maar van lucht kun je niet leven en al helemaal geen werk maken. Gelukkig stikt het in ons kikkerlandje van subsidies, potjes geld en fondsen. Toch gaat dit nauwelijks op. Hoe komt dat? Waar vinden we die fondsen en hoe schrijven we ze zo aan dat we het geld ook daadwerkelijk krijgen? Lieselot van Damme werkt bij de provincie Fryslân als beleidsmaker cultuur en strategisch verbinder cultuur en gaat ons vertellen wat we allemaal wél moeten doen.

 


Wie is Lieselot en waarom weet zij nou zoveel over subsidies?

Twee weken voor de Coronapandemie startte Lieselot Van Damme bij de provincie Fryslân als beleidsmaker cultuur en nu als strategisch verbinder cultuur. In de afgelopen anderhalf jaar las ze meer dan honderd aanvragen, ontwikkelde ze meerdere subsidieregelingen en adviseerde ze tientallen aanvragers.  hiervoor was ze werkzaam aan de andere kant van het loket als o.a. directeur van het eigenzinnige kunstinitiatief stichting VHDG in Leeuwarden. Ze snapt als geen ander hoe pittig het is om tot een goede aanvraag te komen. Onder de noemer sharing is caring, deelt ze graag haar kennis met ons.