image
 

Pop-up shop vol mooie dingen van Friese makers

Gepost op 10-11-2021

De shop vind je tot en met 24 december 2021 op Over de Kelders 28 in Leeuwarden.
Dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Insta: @ben.zo.terug

Ondernemers hebben het zwaar door Corona. Winkeliers in de binnensteden komen daardoor soms niet meer terug, en laten lege plekken achter in de stad. Ook ondernemers in de creatieve sector, de mooie-dingen-makende zzp’ers bijvoorbeeld, hebben baat bij nieuwe manieren om geld te verdienen. ‘Onze’ Koen zag een kans om die twee aan elkaar te verbinden, en met Alex Wening en Marleen Stoelwinder werd Ben zo terug een project met een nog veel mooiere droom.

‘Van leegstand wordt een binnenstad super saai. En tegelijk zien we veel lokale makers van mooie dingen, fotografen en designers bijvoorbeeld, die juist baat hebben aan zichtbare ruimte’, zegt Koen. Maar in samenwerking met het binnenstadsmanagement werd het idee nog een stuk groter. ‘We maken nu ook de verbinding met het MKB, door met hen in gesprek te gaan over de ontwikkeling van de binnenstad. En we haken aan bij de toeristen, want kunnen wij met onze in Friesland gemaakte aanbod niet de concurrente aan met die Made in China souvenirs en cadeaus?’.

image


In de shop is het lekker sneupen. Van posters, postcards en shirts tot unieke kunst, boeken en spellen: het assortiment is zeer divers. In de shop wordt werk verkocht van zo’n dertig makers, het assortiment wordt doorlopend aangevuld.

Ben zo terug wordt ondersteund met corona-steungeld van gemeente Leeuwarden (die ‘Tijdelijke Regeling Subsidie makers culturele sector gemeente Leeuwarden‘ is nog open, vraag aan!) en Provincie Friesland, en wordt in samenwerking met het binnenstadsmanagement en Mooiedingenmakers georganiseerd.

Alle foto’s zijn gemaakt door Maarten Dikken.

image