image
 

De Creatieve Verdubbelaar: pak extra geld met je project

Gepost op 02-01-2022

Zoals je misschien nog weet, voerden we vorig jaar een onderzoek uit naar de effecten van alle coronamaatregelen onder de zpp’ers in de creatieve en culturele industrie van Leeuwarden. Daar kwam onder meer uit dat we met z’n allen toch gewoon aan het werk wilden en dus schreven wij een plan om waarin we voorstelden om geld zoveel mogelijk naar de makers toe te laten rollen. Zo is de Creatieve Verdubbelaar ontstaan; een manier waarop een opdracht vanuit het MKB een financiële boost van de gemeente krijgt, als er met lokale makers gewerkt wordt.

Dat werkt dan zo. Een maker uit Leeuwarden maakt een mooi ding voor een opdrachtgever. Het bedrag dat dit moet kosten kan door de Creatieve Verdubbelaar worden verhoogd met een bedrag tussen de €750,- en €1.500,-. Met dat geld kan je dan een extra maker invliegen, zodat het mooie ding dubbel zo mooi wordt. Leuk voor de makers, want die verdienen geld, en heel leuk voor de opdrachtgever want die krijgt een product dat veel beter, mooier, of groter is.

De regeling loopt van nu tot en met 1 mei 2022, maar in totaal is er €30.000,- beschikbaar voor deze verdubbelaars. Op is ook echt wel op.

Ga gewoon meteen aanvragen via http://creatieveverdubbelaar.nl/

Natuurlijk zitten er een paar voorwaarden aan de Creatieve Verdubbelaar, maar we hebben alles zo eenvoudig mogelijk gehouden. Let er even op dat:

  • – De aanvraag wordt gedaan door de opdrachtgever of de maker(s);
  • – De maker uit gemeente Leeuwarden komt;
  • – De aanvraag niet hoger is dan 50% van het totale projectbedrag;
  • – De opdrachtgever uit het MKB komt

Juist. Iedereen kan de Creatieve Verdubbelaar aanvragen, zolang diegene maar uit Leeuwarden komt. Mooi toch. Kom je er niet uit, heb je geen zin om dat formulier in te vullen of wil je wat vragen, dan bel je Henk Rigter op 06-27820970, want hij is de matchmaker van de regeling.

Dus, vet project? Verdubbel je budget!