image
 

Onze droomklus: we ontwerpen een heel museum

Gepost op 18-11-2020

Nadat we vorig jaar al een aantal kleinere opdrachten voor het Universiteitsmuseum mochten vervullen, kwam uiteindelijk de vraag of we ook niet de hele identiteit en tentoonstellingsruimte onder handen wilden nemen. Tijd om de claim – dat er in Noord-Nederland voldoende creatieve kwaliteit rondloopt en het dus niet nodig is om altijd maar naar de Randstad te kijken – waar te maken. En dat is gelukt nu ruimtelijk vormgever Jauke van den Brink en art director/ ontwerper Maurice van der Werf hun krachten hebben gebundeld.

“Ik heb altijd al aan de identiteit van een theater of museum willen werken,” zegt Maurice. “Dit is een droom die uitkomt.” Volgens Jauke ligt er nogal een uitdaging in de opdracht. “Het museum heeft een enorme historische inhoud en die willen we overzichtelijk vertalen in een heldere ruimtelijke vormgeving. Gelukkig zijn de mensen van het Universiteitsmuseum, Maurice en ik echt een goed team en werken we samen naar een heel sterk resultaat, waarin we gebruik maken van vensters die hoogtepunten uit de Groninger wetenschap laten zien.”

Eind april 2021 leveren Jauke en Maurice de vormgeving en identiteit op, die leunt op het Open Source principe. “We laten nog even in het midden hoe het er uit komt te zien,” zegt Maurice, “maar het zal een bijzondere inrichting worden waarbij de zintuigen worden geprikkeld door bijzondere grafische patronen en bijzondere materiaalkeuzes.”

Museumdirecteur Arjen Dijkstra kijkt enorm uit naar het moment dat zijn museum haar nieuwe jas aan de wereld mag tonen. “We zijn echt ontzettend blij met dit project,” zegt hij. “Volgens mij zit er een prachtige tentoonstelling aan te komen.”

image


Voor deze opdracht wisten we een prettige match te maken tussen opdrachtgever en opdrachtnemers van hoog niveau. Wegens de omvang van de klus treden we ook op als tussenpersoon, staan we alle partijen bij met raad en advies en zorgen we ervoor dat alle administratie juist wordt afgehandeld, zodat Jauke en Maurice kunnen doen waar ze het beste in zijn: Mooie dingen maken.

Wil je dit ook? Word dan lid, of geef ons een opdracht!