FAQ 🔥

What the...
alt → Wat willen jullie precies?

Dat makers en mogelijk-makers in de Noordelijke creatieve sector betere zzp’ers worden. Zakelijk sterker, meer netwerk, meer klussen en minder inhuur van buitenaf. Dat doen we door te verenigen. Lees hier meer.


→ Jullie hebben het over creatieve industrie. Wat verstaan jullie daar precies onder?

We houden deze aan, zoals het CBS in 2011: De Creatieve industrie is onder te verdelen in vier subsectoren: Kunst (o.a. podiumkunsten en scheppende kunst), Cultureel erfgoed (o.a. Musea en monumentenzorg), Media en entertainmentindustrie (o.a. televisie- en radio- omroepen, platen- en filmmaatschappijen en gameontwikkelaars) en Creatieve zakelijke dienstverlening (o.a. mode, ontwerpers, architecten en reclamebureaus)


→ Kan iedereen lid van Mooiedingenmakers worden?

Mooiedingenmakers is voor iedere zzp’er die in Friesland, Groningen en Drenthe in de creatieve industrie werkt en er in gelooft dat we met z’n allen de sector kunnen verbeteren. Voor mensen die iets willen leren of willen delen. Voor makers en voor mogelijk-makers.


→ Krijg ik als lid sowieso klussen via Mooiedingenmakers?

Nee. Het lidmaatschap en klussen krijgen staan los van elkaar. De kans is wel groter, dat komt vooral door het sterke netwerk waarin veel mensen klussen delen. En doordat we jou dan ook kennen.


→ Ik heb als zzp'er alles al geregeld en heb genoeg werk. Waarom zou ik alsnog lid worden?

Ten eerste: hoera! Omdat ook jij als pro baat hebt bij een sterke sector waarin men goede tarieven vraagt. En, van een grotere taart kunnen meer mensen eten. Deel vooral ook eens je kennis en ervaring met ons of kom lekker kletsen met anderen op één van onze events.


→ Wat doen jullie met het lidmaatschapsgeld?

Van de tientjes per maand betalen we een deel van de kosten van de website, communicatie, sprekers, (productie van) events en sluiten we partnerships. Daarnaast zitten we veel met overheden aan tafel om te vertellen hoe het in de sector gaat. Om het lidmaatschap laag te kunnen houden zoeken we soms naar ondersteuning van bijvoorbeeld fondsen.


→ Wat is jullie verdienmodel?

We proberen ons geld te verdienen met matchmaking. Daarbij krijgen wij een percentage over de klusprijs. Dus hoe meer de maker verdient, hoe meer wij verdienen. De opdrachtgever betaalt voor de maker, maar ook voor advies, ontzorging en begeleiding.


→ Krijgen jullie subsidie?

Ja, soms. Dan specifiek voor projecten, zoals de MDMA sessies (gemeente Groningen), de Starterkit (provincie Fryslân) en wat projecten in Leeuwarden (van diezelfde gemeente).


→ Wie is het team van Mooiedingenmakers?

Wij zijn Koen Haringa, Henk Rigter, Hanneke Dijkstra, Paulien Arling, Eva Vos, Marijn Nagel, Jos Blomsma, Miranda Laanstra en Frank Arling. Zie maar.

Je mailt ons op mooi@mooiedingenmakers.nl en appt en belt ons op +31(0)6 2782 0970.

Bij de KvK kennen ze ons onder dit nummer: 73785245. Ons BTW nummer is dit: NL859663401B01


→ Hoe zijn jullie georganiseerd?

Mooiedingenmakers staat ingeschreven als V.O.F. van Koen Haringa en Henk Rigter. Zij zijn ook de oprichters.


→ Wie heeft deze website gemaakt?

Jos Blomsma. Deze.


→ Wat is de 'b' bij jullie logo?

Dat is de Beta-b. We zien de website, en onszelf ook, als dingen die altijd in ontwikkeling zijn.


→ Hoe kan ik met mijn bedrijf of organisatie aan Mooiedingenmakers bijdragen?

Zet ons vooral voor je aan het werk! Een partnership of sponsoring kan natuurlijk ook, mail ons: mooi@mooiedingenmakers.nl


→ Algemene wát?

Voorwaarden. Die voor leden vind je hier.


→ Algemene wát[2]?

Andere voorwaarden vind je hier.


→ Mijn vraag staat er niet tussen?!

Kan altijd beta, hé. Schroom niet: mooi@mooiedingenmakers.nl