Geplaatst op 05 juni 2020
Nieuws

Flitswebinar #4: geld hosselen voor je creatieve project

Nieuws   —   Geplaatst op 05 juni 2020

Flitswebinar #4: geld hosselen voor je creatieve project

In flitswebinar #4 zoomen we met onze eigen Koen in op wat opties om geld te hosselen voor je creatieve project. Want naast kartrekker van Mooiedingenmakers is Koen ook Matchmaker Cultuur voor drie landelijke cultuurfondsen. Dit flitswebinar is bedoeld voor artiesten, makers en organisatoren in kunst en cultuur, popcultuur, urban culture, etcetera.

Koen: ‘Hallo allemaal! Voor het VSBFonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds Podiumkunsten ben ik de Matchmaker Cultuur van Leeuwarden. Het is mijn taak om nieuwe, spannende grootstedelijke culturele initiatieven te wijzen op eventuele mogelijkheden die er bij de fondsen zijn. Daardoor spreek ik heel veel creatieven, van rapper tot dansschool en van festival tot gitaarband over mooie plannen, en wat vaak blijkt is dat men niet echt weet waar te zoeken voor ondersteuning – ook al is dat vaak wel een mogelijkheid.

Door al die subsidiebomen is het wel eens lastig om het fondsenbos te zien, daarom ga ik in dit flitswebinar heel praktisch en supersnel langs een aantal interessante regelingen van de drie fondsen. Zo zijn er onder meer regelingen om je talent te ontwikkelen, schrijftijd te krijgen, projectregelingen en internationaliseringsregelingen. Is dit dan interessant voor mij?’, hoor ik je je afvragen? Nou, dit is interessant voor artiesten, makers en organisatoren die nog niet de routes naar de fondsen kennen. Uit heel Noord-Nederland, in plaats van alleen Leeuwarders. Dus bijvoorbeeld: hiphop, mc, producers, dans en choreo, bands, spoken word, street art, dj’s, festivals, podia, participatieprojecten, collectieven, etc. En dit is dan niét interessant voor de gevestigde orde, al heel lang bestaande initiatieven, initiatieven die buiten Leeuwarden plaatsvinden, initiatieven die niet binnen urban, pop of grootstedelijke cultuur vallen, ervaren fondsenwervers, commerciële bedrijven, etc.’


De flitswebinars en andere events zijn altijd gratis voor leden. Kijk wat het lidmaatschap nog meer inhoudt ????????.