Geplaatst op 15 augustus 2020
Nieuws

Gemeente Groningen nieuwe partner Mooiedingenmakers

Nieuws   —   Geplaatst op 15 augustus 2020

Gemeente Groningen nieuwe partner Mooiedingenmakers

Mooi nieuws! Met Gemeente Groningen hebben we deze zomer een mooie partner binnengehaald. Daardoor kunnen we de komende vijf maanden harder en concreter werken aan een beter creatief klimaat. Op naar een bloeiende creatieve industrie met lokale inhuur als de norm!

Waarom deze samenwerking?
Economische Zaken van de gemeente heeft de creatieve industrie hoog op de agenda staan. Het is niet alleen een snelgroeiende industrie die voor veel werkgelegenheid zorgt, het draagt door alle mooie dingen ook bij aan de aantrekkingskracht en economische vitaliteit van Groningen. In dit kader is het programma Groningen Creative And Resilient City opgezet.

Projectmanager Ferdi Hendriks van Economische Zaken ziet nog meer potentie: ‘creatieve professionals zetten aan tot innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten, aanpakken en business. Daarbij is de verbeeldingskracht van creatieven onmisbaar bij het aanpakken van vraagstukken en transities van deze eeuw, zoals klimaatadaptatie en circulaire economie.’ Om die creatieve kracht te kunnen benutten, moet de boel eerst in kaart worden gebracht.

Wat gaan we doen?
Met meer makers aan de slag! Door dit partnership hebben we naast Wilbert van de Kamp ook Marijn Nagel, Cissy Gressmann en Jos Blomsma kunnen betrekken. Met hen werken we de komende maanden aan een inventarisatie van de sector, een campagne om ons collectief groter, sterker en zichtbaarder te maken, en aan events. Denk daarbij aan een goede netwerkborrel zonder stropdas, masterclasses, kennissessies, het Grote ZZP-kerstfeest, boekhouden met bier en bitterballen (allemaal met The Rona-regels in acht).

Bij het inventariseren en organiseren van het creatieve netwerk is het nadrukkelijk onze bedoeling dat gemeente en partners hier gebruik van gaan maken. Oftewel: klussen in het netwerk en dus lokale inhuur als norm. Zo werken we aan meer (kansen op) werk in eigen stad, en houden we weer een auto uit Amsterdam van de weg.

En dan?
We dromen hardop van een betere creatieve industrie. Daar werken we samen solo aan: we vormen een collectief van creatieve freelancers en freelancers in de creatieve industrie uit Noord-Nederland. Dit doen we voor makers. En door matchmaking. We matchten al zo’n honderd makers aan klussen. Dat werkt zo.

 

de foto is een still uit de video van Mooiedingenmaker Ruben Walma: Er gaat niks boven Groningen.