image
 

Hoe we in 2023 Mooie Dingen Maakten

Gepost op 29-12-2023

Met dank aan onze leden haalden we de finishlijn van 2023. We startten drie nieuwe partnerships, organiseerden vier MDMA-sessies, zes borrels en een stel geweldige events én bouwden een nieuw kantoor. Check onze terugblik, met handige linkjes naar relevante artikelen!

2023 was een mooi jaar. Om ons heen zagen we dat lokale makers het drukker kregen. Dat klopt wel, want volgens de economische katernen is er een schreeuwend personeelstekort. Met die drukte stegen de uurprijzen ook, wat wel nodig was om de torenhoge inflatie het hoofd te kunnen bieden.

Nieuwe partners voor meer zakelijk voordeel

Of je het nu wilt of niet, ook in dit jaar moeten we onze zakelijke aangelegenheden goed regelen. Of in ieder geval, beter dan vorig jaar. Daarvoor kijken we steeds uit naar handige deals en ook dit jaar is dat gelukt. Zo regel je vanaf dit jaar je verzekeringen bij Posthumus & Partners met heel veel korting en reis je voordeliger met Arriva als je de reisapp Glimble gebruikt. En jouw facturen? Die stuur je ontzettend snel en voordelig met Factuurtje.

UNLOCK, Overtomorrow en vier keer MDMA

Na vier steeds mooiere edities in Groningen, brachten we het niet zo awkward netwerkevent UNLOCK naar Leeuwarden. Met nieuwe vrienden Arriva, Pottle, Circulair Friesland, Opnieuw, Klup de Dag en wrk.frl stonden er sterke duurzame merken op het podium van Neushoorn, die we koppelden aan lokale makers. De opdrachtgevers waren behoorlijk onder de indruk van de creatieve aanvliegroutes voor hun vraagstukken.

Dat was een te gek event dat smaakt naar meer, maar de spotlight werd dit jaar gestolen door Overtomorrow, de hackathon van de toekomst die we dit najaar in De Loods. 25 lokale creatieve makers braken volledig buiten hun tijds- en comfortzone om de verre horizonten van het Wereldnatuurfonds, het UMCG en het Leger des Heils te ontdekken. De locatie, de makers, de methodes en de opdrachtgevers, alles kwam samen in deze uitspatting van creatieve strategie!

Ook niet onbelangrijk; dit jaar organiseerden we vier keer een sessie van de Mooiedingenmakers Academie, over je pensioen, gezond zzp-eren en meer. Ondertussen vond deze mix van bier, bitterballen en nodige kennis al 17 keer plaats! We merken wel dat de opzet van deze sessie misschien eens toe is aan een update. Daarover hoor je later meer.

Samen maakten we meer dan zestig matches

Met zo’n mooie club aan zelfstandige makers is het onvermijdelijk dat opdrachtgevers ons weten te vinden. Dit jaar maakten we meer dan zestig matches. Via de appgroep, nieuwsbrief en klussenpagina bereiken we ook heel veel mensen en zo versterken we onze positie als dé creatieve matchmaker van het noorden steeds verder.

Van Kinderkookboek tot karikatuur en van website tot social media workshop, alles is mogelijk bij Mooiedingenmakers.

Grote plannen voor de Kleine Bagijn

In heel verdrietig nieuws stopten onze hele goede vrienden van Welcome to The Village. Daarmee eindigde ook onze zakelijke speeltuin op De Zwette en startte een zoektocht naar een nieuw kantoor. Die vonden we onverwacht midden in de stad, aan de Bagijnestraat. We liepen er binnen en wisten meteen, dit is meer dan alleen ons kantoor.

De Kleine Bagijn was geboren, een nieuwe en laagdrempelige flexwerkplek voor creatieve en culturele zelfstandigen, mooiedingenmakers zeg maar, waarin we ontzettend leuke dingen gaan beleven. Ondertussen hebben er al twee hoogwaardige events plaatsgevonden, de opening van ons nieuwe kantoor en het ZZP-Kerstpakketfeest, en we kunnen vast vertellen, dat gaan we vaker doen!

image


Tot slot en tot volgend jaar

Dit was lang niet alles dat ons bezighield. Samen met de Creatieve Coalitie en onze ontzettend fijne vrienden van New Noardic Wave maakten we een manifest voor de hele noordelijke creatieve sector, we presenteerden een film op het Noordelijk Film Festival, stelden met Jurgen een gloednieuwe chef Groningen aan en maakten vooral echt heel veel plezier.

We zien er oprecht naar uit om dat volgend jaar weer te doen. We zetten in op meer leden omdat we het abonnement verbeteren, kijken streng naar hoe we matches maken en de eerste contouren van hele vette nieuwe en bestaande events tekenen zich alweer af. 2024 wordt een mooi jaar!