image
 

Hoera! Honderd leden voor Mooiedingenmakers

Gepost op 02-11-2020

Het actief werken aan die creatieve industrie is nodig volgens oprichters Henk en Koen. “We zien dat ZZP’ers worstelen met veel zakelijke zaken,” zegt Koen. “Over welk uurtarief je moet hanteren en onderhandelen, bijvoorbeeld. Of hoe je zorgt voor je verzekering of oude dag en welk bonnetje waar precies hoort. Daar spelen we op in met kennissessies, voor leden gratis zakelijk advies en het faciliteren van een netwerk.”

“Maar,” zegt Henk, “als we echt impact willen maken dan moeten we ons verenigen. Samen  staan we sterker.” Sinds begin dit jaar kunnen makers dan ook lid worden van Mooiedingenmakers. Daar staan een aantal voordelen tegenover. Denk aan korting op boekhouding, een goed vindbaar profiel en gratis toegang tot evenementen. “Amper een maand nadat we daarmee begonnen konden we meteen onze meerwaarde bewijzen toen we te maken kregen met corona,” zegt Henk. “We verzamelden snel alle beschikbare informatie over de Tozo en vertaalden dit, zodat onze leden daar meteen en eenvoudig toegang tot hadden.”

Het zijn dit soort initiatieven, maar ook bijvoorbeeld het inzetten van regionale ambassadeurs zoals Wilbert van de Kamp en Cissy Gressmann in Groningen en Frank Arling (nieuw!) in Drenthe, die ervoor zorgen dat het ledenaantal van Mooiedingenmakers gestaag blijft groeien. Met als voorlopig hoogtepunt dus dat honderdste lid. “Het is een belangrijke bevestiging omdat we echt iets willen veranderen,” vindt Koen. “Hoe meer creatieven zich aansluiten, hoe groter de impact en uiteindelijk een sterkere creatieve industrie, met lokale inhuur als de norm, een zicht- en vindbare sector en professionele ondernemers.”

Ook lid worden? Zie hier wat we met z’n allen voor ons allen doen. Of bekijk hier welke makers ook al lid zijn.