image
 

Hoera! Tweehonderd leden voor Mooiedingenmakers

Gepost op 17-06-2022

De droom? Een sterkere, mooiere en meer duurzame creatieve industrie. Voor alle zzp’ers, dus de makers, de bouwers, de managers, de strategen, de storytellers, de acteurs, de artiesten, de ontwerpers en al die andere mensen die op een of andere manier werken in de creatieve sectoren. De een is zzp’er omdat het nu eenmaal moet, de ander omdat het te gek kan zijn, maar hoe dan ook is het ondernemerschap best pittig. Dus gaan we samen solo. We bouwen een beweging, nu met tweehonderd zzp’ers, waarin we elkaar helpen met advies, tools, klussen, oplossingen, kennis, biertjes en meer.

Zo maken we impact

Zo’n mijlpaal is een mooi moment om even stil te staan. Daarom, een greep uit de ontwikkelingen van afgelopen anderhalf jaar. Met linkjes, anders wordt het zo’n lang verhaal.

We gaven een heel museum vorm met lokale makers

Met MDMA wordt ondernemen makkelijker

We maakten een gids en toolbox voor starters

Met onze brainstormmethode lossen creatieven betaald problemen op

We verdubbelden het budget voor vette creatieve projecten

Zo deelden twintig makers een skill (en kregen daarvoor betaald)

We vertaalden subsidieregelingen naar mooie campagnes

We dansten in de vroege uurtjes met creatieven, koffie en sapjes

We haalden het bedrijfsleven voor creatieven van slot

We zijn in de dertig en maakten dus een podcast

We zorgden dat zzp’ers óók een kerstpakket kregen

We zorgden dat onze leden gratis een jurist kunnen spreken

Verder haalden we ongeveer zestig opdrachten binnen die werden uitgevoerd door lokale zzp’ers. In onze appgroepen – er is een MDM Friesland en MDM Drenthe, die van Groningen heet Kon Mindere Dingen Makers – worden soms wel dagelijks klussen gegooid, én gevuld.

Zo gaan we verder 

Dus, what’s next? Wij gaan bezig met meer van dit soort projecten. Zolang ze leuk zijn, zorgen voor meer werk, meer netwerk of meer kennis en vaardigheden over het zelfstandig ondernemerschap. We gaan veel meer opdrachten binnenhalen voor onze leden. Met meer en betere partners samenwerken. We starten met intervisie. Nog veel meer problemen oplossen voor overheden en bedrijven. En het aller, aller, allerliefst met nog veel meer leden.

Wat moeten wij volgens jou meer doen? Laat het ons weten via mooi@mooiedingenmakers.nl