Geplaatst op 01 december 2019
Nieuws

Infographics voor Gemeente Leeuwarden

Nieuws   —   Geplaatst op 01 december 2019

Infographics voor Gemeente Leeuwarden

Ontwerper Stefan Sloot hengelde via ons een toffe opdracht bij Gemeente Leeuwarden binnen. Op deze manier kreeg Stefan de kans om iets buiten de cultuurbranche te doen, en een ingang te creëren bij zo’n grote organisatie. “Ik was benieuwd hoe ze bij Gemeente Leeuwarden te werk gaan. En ik wilde kijken of mijn stijl en manier van werken ook daar goed beviel.”

Een weg banen door een nieuwe branche

Stefan doet voornamelijk klussen in de cultuurbranche. Zo heeft hij al verschillende ontwerpen gemaakt voor Welcome to the Village, Noordelijk Film Festival, Oranjewoud Festival en Vera Groningen. De opdracht voor Gemeente Leeuwarden lag hier lijnrecht tegenover.

‘Voor de Gemeente Leeuwarden maakte ik een infographic over de mobiliteitsplanning van Leeuwarden 2019-2050. Ook maakte ik binnen die infographic zes factsheets. In deze factsheets staat de globale planning voor zes speerpunten. Als ‘naslagwerk’ voor deze speerpunten deed ik nog de opmaak van een verslag waar dieper ingegaan wordt op de planning en plannen van deze zes punten.”

Een organisatie die begrijpt hoe het werkt

Het was een behoorlijke klus waar Stefan dik een maand over heeft gedaan. Maar hij is erg trots op het eindresultaat. “De opdracht was erg tof om te doen. Het is fijn dat mijn stijl beviel bij Gemeente Leeuwarden. Daarnaast is het ook fijn dat het een organisatie is die goed begrijpt hoe het werkt en die niet meteen alles goedkoper en makkelijker wil. Ik kon namelijk gewoon mijn gemaakte uren bijhouden. Daar werd niet aan getwijfeld. Zulke klussen vind ik altijd erg fijn om te doen.” Fun fact: Gemeente Leeuwarden heeft Stefan voor nog een klus gevraagd. Deze klus gaat over de Spoorwegplannen en ligt in het verlengde van de infographic. “Ik viel klaarblijkelijk bij de Gemeente ook goed in de smaak!”