image
 

Je arbeidsongeschiktheidsverzekering is goedkoper dan ooit

Gepost op 16-12-2022

Als je ziek bent en tijdelijk niet kunt werken mis je omzet en inkomen. Er zijn verschillende manieren waarop je jezelf kunt indekken tegen dit risico, bijvoorbeeld door een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten of deelname aan een onderlingfonds zoals Sharepeople. De overheid wil indekking tegen risico graag stimuleren en heeft daarom een stimuleringsbudget vrijgemaakt. Door middel van de ‘Zelfverzekerd-regeling’ kun je een tijdelijke bijdrage krijgen in de kosten voor een verzekering of een fonds. En, handig, dit kan dus ook met terugwerkende kracht!

We zetten de belangrijkste spelregels voor je op een rijtje:

  • De regeling staat open voor zzp’ers en werkenden met een hybride beroepspraktijk in de culturele en creatieve sector
  • Een aanvraag kan worden gedaan voor een al lopende of nog af te sluiten arbeidsongeschiktheidsverzekering of deelname aan crowdsurance.
  • De regeling geldt loopt tot 30 juni 2023 (of tot het budget op is). Een aanvraag kan gedaan worden voor gemaakte kosten met terugwerkende kracht tot 1 november 2022.
  • Er kan maximaal 12 maanden aan premie / bijdrage fonds worden gedeclareerd.
  • Declareren is alleen mogelijk als de verzekering / regeling gedurende de gehele periode in stand is gehouden.
  • update: De aanvullende stimuleringsbijdrage van € 120,- geldt vanaf 1 januari 2023 uitsluitend voor zzp’ers die eerder niet verzekerd waren, als tegemoetkoming voor de afsluitkosten. Aanvragers die op of na 1 november 2022 een collectieve voorziening voor arbeidsongeschiktheid hebben afgesloten, komen voor deze stimuleringsbijdrage in aanmerking.

Alle regels zijn te vinden op deze pagina.

En dan?
Als ze de aanvraag toekennen (dat hoort je binnen 5 werkdagen nadat je deze hebt ingediend) krijg je een eenmalige stimulansbeloning van € 120,-.  Daarnaast krijg je voor een periode van maximaal 12 maanden 50% van de maandelijkse kosten vergoed (met een maximum van € 50,- per maand). Dit kun je achteraf declareren. Hoe dat declareren werkt staat in de mail die je krijgt nadat je aanvraag is goedgekeurd.

Via de website vraag je, super easy, de regeling aan. 

Mooiedingenmakers tip: Sharepeople

Mooiedingenmakers is partners met crowdsurance platform SharePeople. Meld je je via ons aan, dan krijg je ook nog eens 50 euro korting op de inschrijfkosten én de eerste maand deelname cadeau. Meer info vind je hier.

Eerst even inspiratie opdoen over verzekeren? In onze starterkit meer info en een interview met de oprichter van Sharepeople: https://www.mooiedingenmakers.nl/starterkit/wat-kan-een-broodfonds-voor-mij-doen/