image
 

Kickoff Creatieve Coalitie Noord: zet het noorden op de kaart!

Gepost op 03-08-2023

Samen met de Creatieve Coalitie en New Noardic Wave nodigen we jou uit om je stem te laten horen! Op woensdag 13 september komen makers, culturele instellingen en beleidsmakers bij elkaar voor de kick-off van De Creatieve Coalitie Noord. Samen gaan we een manifest opstellen waar wij allemaal achter staan, gebaseerd op stellingen over de geografische spreiding van rijksgelden, talentbehoud en de Fair Practice Code. Aan de hand van jouw input voeren we het gesprek, denken we groot en gaan aan de slag!

Het noorden van Nederland bruist van de creativiteit en culturele talenten. Maar hoe houden wij deze talenten in de regio? Geven wij ze genoeg kansen om te groeien en te bloeien? Hoe zorgen we dat ze eerlijk beloond worden voor hun werk? Door hun stem als sector luid en duidelijk te laten horen bij hen die de beslissingen nemen! Nu het kabinet is gevallen, is dit het moment om onze invloed te laten gelden en de toekomst van de culturele en creatieve sector in het noorden veilig te stellen. Als  het grootste collectief van creatieve makers en freelancers in het Noorden vinden we het daarom belangrijk om van ons te laten horen, júist nu!

Dat doen we niet alleen, maar samen met onze vrienden van New Noardic Wave en natuurlijk De Creatieve Coalitie.  De Creatieve Coalitie is de koepelorganisatie voor iedereen die werkt in de culturele en creatieve sector en komt op voor hun belangen in o.a. politiek Den Haag. Samen willen wij het Noorden verbinden, de stem van de makers in de regio versterken en het Noorden onmiskenbaar op de kaart te zetten bij de landelijke politiek!

Wil je ook bij de kick-off zijn? Meld je aan vóór 21 augustus via deze link. 

Datum: 13 september 2023 - 1:00 pm
Start programma: 13:00
Locatie: Tryater [route]
Kosten: € -