25 creatives voor brainstormevent Overtomorrow (gesloten)

image
image
image
image

Overtomorrow is het brainstormevent van Mooiedingenmakers en Brain Fuel, waarin creatieven en strategen de toekomst van het Wereldnatuurfonds, het UMCG en het Internationaal Leger des Heils voorspellen. Niet met een glazen bol, maar met behulp van de nieuwste brainstorm- en trendwatchingmethodes. Hoe anticipeer je als organisatie op wat er over 1 jaar gebeurt? Over 10 jaar? Of zelfs 100 jaar? Tijdens Overtomorrow leer je de basics van trendwatching. Met de problemen die we bij de goede doelen aan zien komen gaan we direct aan het werk. Onder professionele begeleiding ontwerp je in een brainstorm oplossingen die aan het einde van de dag aan de goede doelen worden gepresenteerd.

Deze volledig futuristische hackathon vindt plaats op vrijdagavond 13 oktober in De Loods van 18:00 uur tot 02:00 uur. Wegens het explosief experimentele karakter van de methodes die benodigd zijn om de toekomst te voorspellen, is de avond enkel toegankelijk voor een handjevol stakeholders en 25 geselecteerde deelnemers.

Twee weken later is er voor de creatieven een terugkomdag. In deze tweede sessie geven de goede doelen een terugkoppeling op de oplossingen die zijn gepresenteerd. De oplossingen met de meeste potentie om uitgevoerd te worden, worden op deze terugkomdag uitgewerkt tot een plan, prototype of bijvoorbeeld ontwerp.

Omdat je tijdens Overtomorrow nieuwe skills opdoet over trendwatching en creativiteit, ontvang je na afloop hiervoor een officieel CRKBO certificaat.


De maker

Voor de deelname aan Overtomorrow zoeken we 25 freelance creatives uit Groningen.

Makers, denkers en doeners die de wereld willen verbeteren. Alle creatieve disciplines zijn welkom. Ervaring met brainstormen of Probleemoplossers-sessies is wel handig, maar helemaal geen voorwaarde voor deelname. Wat wel een voorwaarde is, is dat alle creatieven aan zowel de hackathon als de terugkomdag deelnemen.

Let op: een echt goede brainstorm of hackathon heeft meerdere types aan deelnemers. We willen daarom schrijvers, beeldmakers, filosofen, storytellers en strategen, zodat we een divers team aan toekomstontwerpers vormen en de beste resultaten behalen voor onze goede doelen.

Meer info

De vergoeding voor deze klus is voor iedereen gelijk: €900,- ex. btw voor een inzet van 12 uren.

Data

Overtomorrow: Vrijdagavond 13 oktober in De Loods, van 17:00 uur tot 01:00 uur

Terugkomdag: Vrijdagmiddag 27 oktober, in een nog bekend te maken locatie, van 13:00 uur tot 17:00 uur

Wij zorgen tijdens beide momenten voor vermaak, hapjes en drankjes. Jij leert nieuwe mensen kennen, werkt voor te gekke opdrachtgevers én draagt meteen bij aan een betere toekomst!

Werkwijze: Zie jij jezelf als futureproof toekomstvoorspeller? Reageer dan via het onderstaande formulier, uiterlijk voor 18 september 2023. Vertel ook even wat over jezelf, bijvoorbeeld wat voor type of discipline het beste bij jou past. Dit nemen we mee in de selectie en indeling van brainstormgroepen.

Je hoort zo snel mogelijk van ons of je deel uitmaakt van het team van Overtomorrow!

Overtomorrow wordt georganiseerd door Mooiedingenmakers en Brain Fuel en wordt ondersteund door Gemeente Groningen 

Iets voor jou!