image
 

Krijg geld met het nieuwe Leeuwarder coronasteunpakket 2022

Gepost op 30-03-2022

Veel ondernemers hebben de gevolgen van de coronacrisis gevoeld afgelopen jaren. Om ondernemers in de culturele en creatieve industrie te ondersteunen presenteert de Gemeente Leeuwarden daarom ook dit jaar weer een coronasteunpakket. Vorig jaar hebben ruim 70 makers gebruikt gemaakt van de regeling. Hoe het steunpakket er uit ziet dit jaar en wat jij er aan kan hebben? We lichten het hieronder in het kort voor je uit.

Gelijk een aanvraag doen of meer lezen? Dat kan hier.

Met ingang van 16 maart zijn er drie regelingen waar de culturele en creatieve sector in de Gemeente Leeuwarden beroep op kan doen. Deze regelingen helpen bij geleden schade, maar zijn er ook om perspectief te bieden voor het culturele programma van dit jaar. De gemeente verlengt het steunpakket Cultuur voor 2022 met een totaalbedrag van  €825.000,-. We lichten de belangrijkste regelingen kort uit.

Regeling voor cultuurmakers gericht op nieuwe projecten

Met behulp van de ‘Tijdelijke Regeling Subsidie makers culturele sector gemeente Leeuwarden 2022’ kunnen makers een project starten om zo een impuls te geven aan het huidige culturele aanbod. De regeling is ook bedoeld voor makers die een subsidieaanvraag willen indienen voor coaching, scholing of een cursus om aan te sluiten bij ontwikkelingen in de cultuursector.

Een checklist:

  • Ben jij een culturele maker die woonachtig, gevestigd en/of werkzaam is in de gemeente Leeuwarden?
  • Heb je een erkende kunstvakopleiding genoten en/of ben je tenminste een jaar professioneel werkzaam in de culturele sector?
  • Vindt de activiteit plaats in 2022?

Dan kan je deze regeling hier aanvragen.

 

Financiële schade in 2022? 

Heb jij:

  • een organisatie of vereniging op het gebied van amateurkunst of een culturele organisatie zonder winstoogmerk
  • die aantoonbaar financiële schade heeft geleden als gevolg van corona
  • in de periode van 1 januari 2022 tot en met 30 juni 2022

Dan kan je aanspraak doen op de ‘Regeling subsidie Coronacompensatie voor organisaties en verenigingen op het gebied van amateurkunst 2022’ of ‘Regeling subsidie coronacompensatie voor organisaties culturele basisinfrastructuur gemeente Leeuwarden 2022’. Klik!

 

Meer lezen ? De regelingen staan uitgebreid beschreven op www.leeuwarden.nl/coronaregelingen.