image
 

Later belasting betalen door Corona doe je zo

Gepost op 23-03-2020

Hoe werkt het?

Je moet een brief sturen naar de belastingdienst waarin je vraagt om uitstel. Je kunt een format voor beide brieven hieronder downloaden, invullen en dan zelf op de post doen. De belastingdienst stopt na het ontvangen van de brief met geld vragen. De uitstel geldt automatisch voor 3 maanden.

  • Format uitstel inkomstenbelasting en zorgverzekeringswet (download)
  • Format uitstel 1e kwartaal BTW (download)

Uitstel is dus geen afstel

Om het nog maar even in te wrijven: het gaat hier om uitstel. Je moet dus hoe dan ook alsnog de verschuldigde belasting betalen.

Is 3 maanden uitstel te kort?

Daar heeft de belastingdienst ook over nagedacht. Daarom kan je ook voor een langere periode uitstel aanvragen. Dan wordt er om aanvullende info gevraagd, en daarover volgen nog instructies op deze site.

Mooiedingenmakers

Mooiedingenmakers is een collectief van creatieve zelfstandigen uit Noord-Nederland. We werken gezamenlijk aan een sterkere creatieve industrie in de regio door elkaar te ondersteunen in zakelijke zaken en door opdrachtgevers aan lokale makers te koppelen. Je kunt als zelfstandige lid worden van Mooiedingenmakers.

Dit soort artikelen voortaan in je mail ontvangen? Klik hier.

Elkaar helpen

Als noordelijke makers van mooie dingen helpen we elkaar waar we kunnen door relevante nieuwtjes, handige tips en correcte info te delen. Dat doen we voornamelijk via deze blog en ook via WhatsApp. Ben jij zelf ook een creatieve zelfstandige, word dan gerust lid van deze groepen. Voor Friesland klik je hier, voor Groningen klik je hier.