Alex Wening

Specialisaties →

Events en organisatie

Regio →

Friesland

Alex is kunstenaar en totdat ze daar volledig van kan leven, is ze ook organisator van culturele evenementen en initiatieven. Haar kunst kenmerkt zich door surrealisme en gestileerde mensfiguren. Dat uit zich vaak in portretten, die opvallen door de volledig witte ogen. Haar werk was al te zien in verschillende exposities en culturele evenementen. Organisatorisch is Alex de joker; ze kan vrijwel overal worden ingezet, ziet de verbeterpunten en is dan niet bang deze werkzaamheden aan te pakken, waar in de organisatie ze ook liggen. Zo kan het gebeuren dat ze bij evenementen zowel cureert als coördineert en alles ertussenin eigenlijk ook wel doet.

SELF.Collective

Als mede-oprichter van SELF.Collective is er weinig dat Alex niet heeft gedaan. Ze was mede-verantwoordelijk voor events als Broeikas, bouwde sokkels en kasten voor exposities, schilderde live tijdens culturele festivals, cureerde kunstenaars en hield de inventaris bij.

Ben Zo Terug

Samen met Marleen Stoelwinder is Alex co-organisator van pop-up shop Ben Zo Terug, waarbij werk van 25 lokale makers worden verkocht. Ook was beheerde ze het Instagram account en regelde ze de content ervan.

Kunstenaar

Alex is schilder. Ze beheerst verschillende technieken en is momenteel nog vol in ontwikkeling. Haar gezichten en portretten zijn enorm herkenbaar, vooral aan de witte ogen.