Anca
Blok

Locatie: Friesland
Doet: inspiratie/programma en animatie/illustratie

Anca Blok (1993) autodidact kunstenares. Groeide op midden in de natuur, en vond daar haar inspiratie voor haar markante portretten en het wuivende riet. Naast haar eigen werk, maakt Anca levensgrote houtskooltekeningen in opdracht voor zowel particulieren als bedrijven. De combinatie van de artistieke visie van Anca en de verhalen van de opdrachtgever zorgen voor prachtige realistische kunstwerken waarin de emotie voelbaar is. De kunstwerken van Anca hingen eerder al in het Rijksmuseum, op solo-exposities en zijn bekend van tv programma’s als Sterren op het doek met Johan Derksen en VTwonen weer verliefd op je huis. Voor haar tekeningen in opdracht laat Anca zich graag inspireren
door de opdrachtgevers. De verhalen van de opdracht gevers vertaald ze naar realistische imposante houtskooltekeningen. Van portret, tot missie en visie van een bedrijf, niet is haar te gek. Kijk voor meer informatie op www.kunstbloc.com

image

RIJKSMUSEUM

Dit portret van 'de oude man' is geïnspireerd op een kunstwerk van Rembrandt en tekende ik ter ere van het Rembrandt jaar. Dit kunstwerk heeft uiteindelijk 3 maanden in het Rijksmuseum gehangen. Pieter Roelofs, kunst historicus en hoofd beeldende kunst van het Rijksmuseum sprak de volgende lovende woorden over dit kunstwerk: ''Technisch erg goed gedaan en met veel vaardigheid door een jonge vrouw geschilderd. Als je het werk ziet hangen op de muur, komt het al van grote afstand op je toe.”

Externe link arrow_forward
image

VTWONEN

Dit kunstwerk realiseerde ik voor het TV programma VTwonen ‘Weer verliefd op je huis'. Verhalen inspireren mij mateloos. Elk kunstwerk vertelt dan ook een eigen en uniek verhaal. Een persoonlijk verhaal van de opdrachtgever. Welke gebaseerd is op iets dat hen raakt of belangrijk is. De basis van dit kunstwerk waren de verhalen van de bewoners. Wil je het hele verhaal achter dit kunstwerk lezen? Ga dan naar de externe link.

Externe link arrow_forward
image

KUNST VOOR BEDRIJVEN

Ik maak regelmatig symbolische kunstwerken voor bedrijven. Dit doe ik op basis van de missie, visie van het bedrijf en daarnaast natuurlijk het persoonlijke verhaal achter het bedrijf. Voor Waterman Onions maakte ik een levensgroot 3-luik ter ere van het 25-jarig jubileum. waarin de belangrijke waarden van het bedrijf naar voren komen. Benieuwd naar alle drie de kunstwerken en het verhaal achter deze tekeningen? Lees dan verder via de externe link.

Externe link arrow_forward