Andrea Hooymans

Specialisaties →

Events en organisatie + marketing en PR

Regio →

Groningen

Andrea is al meer dan 13 jaar actief in cultuurland als cultureel ondernemer. Ze begon in de theaterwereld van London met een eigen 'fringe theatre' en vloog toen richting Groningen om dat kunstje te perfectioneren. Ze combineert creativiteit met zakelijk inzicht om nieuwe projecten te creëren en te laten groeien. Zo heeft ze verschillende festivals, educatieve projecten en culturele organisaties uit de grond gestampt. Vraag Andrea voor advies of hulp in de uitvoering bij het ontwikkelen van jouw bedrijf, van organisatie tot marketing en van content tot fondsen. Soms doet ze er nog een fotoklus bij ook. Andrea heeft diploma's van twee kunstacademies; de Rijksuniversiteit Groningen; en VentureLab North. Ze houdt kantoor in de Biotoop van Haren voor projecten in Noord Nederland.

NonFiction Photo Festival

Het NonFiction Photo Festival organiseert Andrea elk jaar sinds 2015 in Groningen samen met het team en vrijwilligers van stichting NonFiction Photo. Het festival toont 24 dagen lang een aantal fototentoonstellingen, waaronder de World Press Photo Exhibition. Als artistiek en zakelijk leidercureerde Andrea Rise Up, Fair Fashion en Solutions Energy; en zette het Talent Track en Educatieprogramma op.

Fotosalon Noorderlicht

De brandende wens vanuit de fotografengemeenschap om samen te komen en op niveau over 'best practise' te praten leidde tot de geboorte van de Fotosalon. Andrea stichtte en organiseerde het evenement samen met fotograaf Maarten de Kok voor Noorderlicht en leidde de eerste edities. Dit periodieke netwerkevenement voor fotografen loopt nog tot vandaag de dag.

Theatertapas Festival

Het Theatertapas festival combineert een stadswandeling met kleine hapjes theater op bijzondere locaties. De routes leiden langs achterkamertjes, vergaderzalen, leegstaande pandelen en monumenten in verschillende delen van Groningen. Jonge theatermakers showcasen hier hun werk. Andrea was hier actief als zakelijk en artistiek leider en heeft een coachingtraject opgezet voor de makers. Na vijf mooie edities is dit project afgerond.