Anne
Brouwer

Locatie: Friesland
Doet: design en theater

Ik ben scenograaf, kunstenaar en programmamaker. Vanuit betrokkenheid en participatie werk ik aan verhalen die gaan over verandering. In mijn projecten verbind ik mensen via verbeelding aan maatschappelijke vraagstukken. Dit doe ik bijvoorbeeld als programmamaker bij Over de Drempel en bij Kunst in je buurt in Leeuwarden. Mijn projecten spelen zich vaak af in de openbare ruimte en ik werk graag in gemeenschappen. Spontane ontmoetingen, onverwachtse gesprekken en interactie is vaak mijn inspiratie. In reactie hierop maak ik ruimtelijk en conceptueel werk.  

image

Eendracht maakt kracht

Ik maakte een theatrale luisterwandeling en podcast over de ontwikkeling van een innovatieve zorg- woonwijk in Appingedam. Dit project maakte ik samen met bewoners uit Appingedam over de bijzondere geschiedenis en kansrijke toekomst van het gebied De Eendracht.

Externe link arrow_forward
image

Skûmbek

Voor de theatervoorstelling Skûmbek bedacht en bouwde ik samen met Pim Kraan het decor ontwerp. Skûmbek is een productie van Tryater gemaakt voor jongeren over voorspelbaarheid en ontregeling.

Externe link arrow_forward
image

Shame on me

Deze video installatie maakte ik rondom het thema schaamte. Welke rol heeft schaamte in onze cultuur en hoe gaan we om met taboes? In deze video installatie wordt de relatie tussen ongemak en schoonheid blootgelegd en het gesprek over schaamte met het publiek geopend.

Externe link arrow_forward