Anne
Kamps

Locatie: Groningen
Doet: tekst en design

In 2019 studeerde ik af aan de Design Academy. Tijdens mijn studie richtte ik mij vooral op onderzoek en de vertaling hiervan naar tekst en beeld. Het boek “De Zesvleugelige kip” is mijn afstudeerproject en eerste boek. Ik werk graag voor en met kinderen en heb daarom na mijn afstuderen de verkorte PABO in Groningen gevolgd. Als freelance ontwerper werk ik in opdracht aan beelden (grafisch ontwerp, illustratie zowel analoog als digitaal) het liefst voor een jonge doelgroep. Daarnaast ontwikkel ik graag creatieve lessen en voer deze zelf uit voor kinderen van alle leeftijden. Op deze manier krijg ik direct feedback op wat ik maak en ideeën voor nieuw werk!

image

De Zesvleugelige Kip

Ik maakte dit boek als afstudeerproject aan de Design Academy Eindhoven waarna het werd uitgegeven bij uitgeverij Lecturis. Over het boek: Een paar jaar geleden werd er op internet geschreven over het fenomeen van de Zesvleugelige kip. Even leek ze echt te bestaan. Er werd in verschillende media over geschreven en ook doken er op het internet beelden op van kippen met zes vleugels. Of dit fabelachtige creatuur echt bestaat, dat is nog steeds niet helemaal duidelijk. In de hedendaagse media is het moeilijk om te bepalen wat echt nieuws en wat nep nieuws is. Het is makkelijk om informatie te manipuleren en de hoeveelheid nieuws, zowel waar als onwaar, is overweldigend. Dit leidt tot veel twijfel, en creëert ruimte om de fantasie de vrije loop te laten. In het boek, “De Zesvleugelige Kip en andere fabeldieren van de voedingsindustrie”, begeef ik me op het snijvlak tussen feit en fictie. Ik leg de tijdgeest vast, met al zijn fake news, gekke technologieën en een voedingsindustrie die nog nooit zo ver van de mens af stond.

Externe link arrow_forward
image

Vormgeving voor voedsel educatie

Voor de start-up Groentjessoep (voedseleducatie op scholen) ontwikkel ik materialen. Van concept tot grafische vormgeving en van tekst tot illustratie (Flyers, posters, animaties). Al meerdere jaren werken we prettig samen. Groentjessoep geeft aan onze samenwerking te waarderen vanwege mijn ervaring met de doelgroep in combinatie met mijn ontwerp achtergrond. En dat is dan ook wat ik het liefste doe, deze twee passies met elkaar combineren.

Externe link arrow_forward
image

Workshops voor kinderen bij De Vrolijkheid

Dieren op honderd manieren! Samen met de kinderen op het AZC in Emmen gingen we aan de slag met textiel en tekenmateriaal om allerlei nieuwe gekke dieren te verzinnen.

Externe link arrow_forward