Anne van
Lieshout

Locatie: Friesland
Doet: tekst

Ik help je graag jouw verhaal te vertellen. Het doel is om dit op een heldere, zinvolle en creatieve manier over te brengen en te delen. Opdat je een waardevolle en langdurige relatie met je doelgroep aan kunt gaan en onderhouden. Met aandacht en toewijding vormgegeven, vertel ik graag authentieke, betekenisvolle en bewuste verhalen die een leven lang mee gaan. Ik studeerde geschiedenis in Groningen, Galway (Ierland) en Utrecht. Ik leerde via het schrijven van de vele essays mijn eigen verhalen onderzoeken en vertellen. Tijdens mijn master specialiseerde ik mij in historische beeldcultuur. Voor mijn masterstage deed ik onderzoek naar het slavernijverleden van Groningen en werkte ik mee aan een fiets- en wandelgids door de provincie. Ik studeerde cum laude af op een Fries kookboek met verhalen en recepten uit de achttiende en negentiende eeuw en de wetenschappelijke verantwoording daarvan. Dit boek, Een Friesche eetgeschiedenis werd in 2017 uitgegeven.

image

Magazine Vijf jaar Bio bij Jansen

De eigentijdse biologische supermarkt Bio bij Jansen bestond in 2021 vijf jaar. Bij dit heugelijke feit wilde het bedrijf graag stilstaan door middel van een eenmalig feestelijk magazine voor haar klanten en leveranciers. Omdat Bio bij Jansen een unieke en vooral persoonlijke uitstraling heeft, moest het magazine dit ook uitstralen. Lekkere recepten, inspirerende verhalen, een reportage van de verbouwing, een interview met de eigenaresse, foto's van collega's en klanten en vooral veel vrolijkheid en kleur. Het is een gezellig en persoonlijk document geworden dat goed bij de sfeer van Bio bij Jansen en haar klanten past. Een naslagwerk dat je af en toe uit de kast pakt en met een glimlach op je gezicht doorleest.

Externe link arrow_forward
image

Website Enthousiaste bouwers

Het jonge en dynamische bouw- en aannemersbedrijf Van Lieshout & Co was toe aan een nieuwe website. Een strakke en compacte website met een helder overzicht over wie ze zijn en wat ze doen was het uitgangspunt. ​ Dat is gelukt! Ik maakte een nieuwe, frisse website waarin het bouwelement van hun werk centraal staat. Veel foto's van de timmermannen in actie en daarnaast een beperkt maar overzichtelijk aantal projecten waarin hun kwaliteiten en specialisaties goed naar voren komen. Het resultaat mag er zijn!

Externe link arrow_forward
image

Historisch kookboek

In plaats van de gebruikelijke scriptie schreef ik voor mijn master History Today een kookboek met Friese historische recepten (en de wetenschappelijke verantwoording daarvan). In mijn onderzoek heb ik geprobeerd om een zo gevarieerd en gemêleerd mogelijk beeld neer te zetten. Dus niet alleen wat de elite at, maar ook wat de gegoede burgerij en arme mensen aten. Ik onderzocht het dagelijkse voedsel, maar ook wat genuttigd werd tijdens speciale gelegenheden. Ik ontdekte een zeer gevarieerde en verrassende eetcultuur vol klassiekers als roggebrood en erwtensoep, maar ook onbekende gerechten zoals amandelmelk en ananasgelei. Ik wilde met mijn scriptie laten zien dat geschiedenis ook heel praktisch kan zijn. Door het schrijven van een kookboek kan mijn onderzoek met een veel groter publiek gedeeld worden. Ook voedsel en de bereiding en het nuttigen ervan zijn praktische aangelegenheden. Door het maken van de gerechten uit mijn kookboek wordt het verleden wat dichterbij huis gehaald, letterlijk tot in de keuken!

Externe link arrow_forward