Babke
Dekker

Locatie: Friesland
Doet: design en inspiratie/programma

Babke werkt van visie naar vorm Ze maakt betekenisvolle ontwerpen die ontstaan door focus intuïtie en samenwerking Dienstbaarheid aan de functie staat hierbij centraal Dit geldt voor producten ruimtes en processen Ze ziet een ontwerp als de drager van een verhaal dat de moeite waard is om te vertellen Babke volgt haar gevoel terwijl ze scherp houdt waar het om gaat: de mensen die het gaan gebruiken Ze is een doorzetter die graag de vaart erin houdt en snel schakelt als ze nieuwe mogelijkheden ziet. De combinatie van haar creatieve kritische blik en oprechte betrokkenheid leidt tot verrassende en doelmatige ontwerpen.

image

Sheltersuit Label

In de zomer van 2022 heeft Babke een pop-up shop ontworpen voor Sheltersuit Label in het prestigieuze Printemps warenhuis in Parijs. Een in het oog springend ontwerp dat circulair en flexibel inzetbaar is wat naadloos aansluit bij de waarden van Sheltersuit.

Externe link arrow_forward
image

Bezoekercentrum Terp Hegebeintum

Op de hoogste terp van Friesland, in Hegebeintum, is een kennis- en informatiecentrum gevestigd. Hegebeintum is niet alleen een bezoekerscentrum voor wandelaars en andere ontdekkers, maar maakt ook deel uit van elf Friese archeologische steunpunten. In opdracht van dit bezoekerscentrum hebben ontwerper Babke Dekker (Hofmeijer Dekker Ontwerpers), archeoloog Johan van Gent (Stichting Erfgoed & Publiek) en grafisch designer Jos Blomsma (Terwisscha & Wagenaar | Vormburo) de inrichting van een nieuwe, archeologische expositie verzorgd. De opdracht was een laagdrempelige expositie te ontwerpen die zich – meer dan het oude bezoekercentrum – richt op het duiden van de bijzondere geschiedenis van het gebied en het benutten van de kernkwaliteiten van het terpenland langs de Friese kust – en in het bijzonder in de regio tussen Wad en stad. Een expositie voor een brede doelgroep die op een eigentijdse manier kennismaakt met de cultuurhistorie van het gebied. Met dit ontwerp heet het ontwerpteam tevens de Vredeman De Vriesprijs van 2021 gewonnen!

Externe link arrow_forward
image

Leven met de verdwenen zee.

In het bezoekerscentrum Mar & Klif heeft Babke een expositie ontworpen ter gelegenheid van de theatertentoonstelling: Het verdriet van de Zuiderzee, door Orkater & de Lawei. De expositie betreft een serie foto's en films die ter gelegenheid van dit theaterstuk zijn ontwikkeld.

Externe link arrow_forward