Bente Hout

Specialisaties ā†’

Events en organisatie + marketing en PR

Regio ā†’

Friesland

Bente is projectleider, marketeer en redacteur. Ze woont in Leeuwarden, maar is het liefst op reis. Waarom mailen achter een bureau, als het ook onder een palmboom kan? Luisteren is haar grootste kracht. In een drukke wereld vol geluid is het soms verfrissend om ook iemand aan tafel te hebben die stil is, analyseert en de essentie weet aan te duiden. Er zijn momenten waarop Bente's stem wel de boventoon voert. Vijf jaar lang was ze frontvrouw van een dreampop band, nu werkt ze aan een elektronisch soloproject. Als artiest ziet ze de grenzen tussen disciplines graag vervagen. Om zo tot een kloppend totaalplaatje te komen waarin muziek, licht, beeld en dans elkaar aanvullen en versterken.

Oerol - Online Marketeer

Oerol is een 10-daags festival op Terschelling in juni, met theater, dans, muziek en kunst. Het festival verspreidt zich over het hele eiland. Je ziet theaterpremiĆØres in de duinen, ontdekt kunst tussen de bomen en luistert naar live-muziek op de festivalterreinen. Bente werkte in 2019 en 2021 voor het festival als Perscoƶrdinator. Nu werkt ze jaarrond als Online Marketeer van Oerol.

Lake Woozoo - Marketeer

Lake Woozoo is een muziekproductiebedrijf in Leeuwarden. Het bedrijf richt zich op (co-)writing, (co-)productie, mixage en creatieve en zakelijke coaching voor artiesten. Daarnaast is Lake Woozoo mede-initiatiefnemer van verschillende hiphop-projecten in Noord-Nederland, waaronder Wisselstroom en WurdspĆøken. Bente droeg bij aan het ontwikkelen van een marketingstrategie en -plan voor Lake Woozoo en voert dit sinds begin 2021 ook uit als Marketeer.

Popfabryk - Projectleider Internationale Producties

Van 2015 tot 2021 werkte Bente als Projectleider bij cultureel productiehuis Popfabryk in Leeuwarden. Hier boog ze zich voornamelijk over internationale producties. Ze vertegenwoordigde Popfabryk als partner in het Europese uitwisselingsnetwerk Excite, coƶrdineerde talloze internationale uitwisselingen en residenties met opkomende artiesten en verzorgde de projectleiding voor mobiele residentie Transmission, waarbij een OekraĆÆense en Friese songwriter samen van Kyiv naar Leeuwarden reisden in een busje en onderweg nieuwe muziek schreven. Over Transmission verscheen een korte documentaire (Soort van Hetzelfde) bij FryslĆ¢n Dok op de NPO.