Bente Hout

Specialisaties →

Tekst + marketing en PR

Regio →

Friesland

Bente is projectleider, marketeer en songwriter. Ze woont in Weidum met hond Moos, maar is het liefst op reis. Waarom typen aan een bureau als het ook onder een palmboom kan? Luisteren is haar grootste kracht. Bente analyseert, overweegt zorgvuldig en komt vervolgens tot een origineel, strak en helder plan voor een project of marketingstrategie.

Oerol - Online Marketeer

Oerol is een 10-daags festival op Terschelling in juni, met theater, dans, muziek en kunst. Het festival verspreidt zich over het hele eiland. Je ziet theaterpremières in de duinen, ontdekt kunst tussen de bomen en luistert naar live-muziek op de festivalterreinen. Bente werkte in 2019 en 2021 voor het festival als Perscoördinator. In 2022 werkte ze jaarrond als Online Marketeer en Content Specialist.

Popfabryk - Projectleider

Van 2015 tot 2021 werkte Bente als Projectleider bij cultureel productiehuis Popfabryk in Leeuwarden. Hier boog ze zich voornamelijk over internationale producties. Ze vertegenwoordigde Popfabryk als partner in het Europese uitwisselingsnetwerk Excite en coördineerde talloze internationale uitwisselingen en residenties met opkomende artiesten.

Nynke Laverman - Marketeer

Nynke Laverman is zangeres, songwriter, spoken word artist en ontdekkingsreiziger. De veelzijdige Friezin heeft een stem die je bijblijft: ‘a leaf-blown shimmer of a voice’, schrijft The Independent. Op haar album en in de gelijknamige muzikale voorstelling Plant (2021) spreekt Nynke zich voor het eerst echt uit over hoe we omgaan met onze leefomgeving. Bente was in 2021 verantwoordelijk voor de marketing van de albumrelease en eerste theatertour van Plant.