Eva van
Netten

Locatie: Friesland
Doet: events/organisatie en inspiratie/programma

Eva programmeert organiseert coördineert en produceert voor onder andere: Welcome to the Village, Explore the North, Explore productiehuis en Roze Zaterdag (2021). Dit alles met een queer en activistisch hart om zo programma's en projecten te realiseren die perspectieven verbreden, nieuwe kaders (of liever zonder kaders) de norm maken en de wereld een stukje eerlijker maken. In de nachtelijke uren wordt de kantoorruimte en het festivalterrein omgeruild voor de muziekstudio of boksschool om een potje te rammen op alle mogelijke manieren Dit resulteert in spierpijn, tours door heel Europa met BlackboxRed en het componeren voor theater. Koffie drinken = zwart en graag met een goed gesprek erbij. Vraag tijdens die koffie bijvoorbeeld naar: de nieuwste popiconen haal een genderdiscussie aan roep iets over Christine and the Queens en begin vooral je zin met: Ik heb nu toch iets gezien, echt wat voor jou

image

Welcome to the Village - Artistiek leider & coördinator (heden)

Eva maakt programma met een heel leuk team! Dat stuurt ze aan, verzint ideeën met de  creatives (krijgen daarna op hun kop omdat het weer helemaal te gek gaat) en is verantwoordelijk voor het eindresultaat van het festivalprogramma op alle disciplines. Bekijk de aftermovie.

Externe link arrow_forward
image

Explore the North festival & productiehuis - Programmacoördinator/productie (2015 - 2021)

Eva maakt programma met een heel leuk team voor Explore the North-festival. Dat produceert ze vervolgens ook met een heel leuk team! Datzelfde doet ze voor Explore productiehuis, waarmee ze gedurende het jaar projecten ontwikkelt en presenteert op het gebied van taal, performing arts en muziek.

Externe link arrow_forward
image

Roze Zaterdag - Programmeur (2021)

Eén van de grotere evenement om diversiteit te vieren! Een kleurrijk feest voor iedereen. Trots is Eva dat Leeuwarden in oktober 2021 de binnenstad omtovert tot een groot kleurenfestijn. Nog trotser is ze dat ze daar programma voor mag maken.

Externe link arrow_forward