Fons van
Mieghem

Locatie: Groningen
Doet: events/organisatie en inspiratie/programma

Energiek, nuchter en creatief. Ik geniet ervan om een groep mensen door een creatief proces (Brainstorm, Design Thinking etc.) te loodsen en hen de briljante ideeën te laten bedenken door de werkvormen die ik uit kies. Vervolgens begeleid ik ze om de ideeën verder uit te werken, te testen en te implementeren. Sociaal betrokken, vrijwilliger bij Donar en 22m2 zeilclub. Getrouwd met Lianne (eigenaar 't Hartje aan de Korreweg), samen hebben wij twee kinderen: Sven en Jasmijn.

image

Ontwikkeling starterskit

Samen met zorgprofessionals en patiënten in twee uur tijd 7 verschillende prototypes ontwikkeld van een starterskit (informatieverstrekking) voor een Osteoporose medicijn. Vervolgens werden deze prototypes getest gedurende twee maanden bij Osteoporose patiënten om zo waardevolle feedback op te halen. Op basis hiervan vielen er 5 prototypes af en werden er 2 doorontwikkeld en geïmplementeerd. Een mooie manier om samen iets snel, efficient en kwalitatief goed te ontwikkelen.

image

Brainstorm sessies voor Donar

Verschillende brainstorm sessies gefaciliteerd waarbij er diverse vraagstukken werden geadresseerd zoals hoe Donar meer en jonger publiek aan zich kan binden maar ook hoe de BBC club weer kan groeien na het fiasco van zomer 2023. Door met zorg de deelnemers te selecteren voor de sessies ontstonden er gevarieerde groepen wat ervoor zorgde dat het vraagstuk vanuit verschillende invalshoeken werd bekeken. Dit kwam de originaliteit van de ideeën absoluut ten goede.