Gabrielle
Terpstra

Locatie: Friesland
Doet: tekst en muziek/audio

Gabrielle Terpstra is schrijver en performer met een passie voor poëzie en optredens. Afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur in 2023. Oprichter van het collectief Pauper Poëzie, waar ze ongepolijste werken uitbrengt met een boodschap van hoop. Ook is Gabrielle journalist voor It Nijs, De Moanne en redactielid bij het literaire tijdschrift Ensafh en presentator en productieleider van de podcast "Gabrielle en Arjan bedoele it net Ferkeard." Ervaren in optredens, onder andere in Antwerpen, op Ruigoord, bij de VPRO en op verschillende plekken in Friesland, waar ze ook woont. Gabrielle schrijft graag ter plekke tijdens een evenement en vat het scherp en grappig voor u samen.

image

Podcast Gabrielle en Arjan bedoele it net Ferkeard

Deze podcast bestaat nu 3 jaar, het eerste jaar maakten Gabrielle en Arjan dit voor Omrop Fryslân en daarna zelfstandig in samenwerking met De Moanne. De podcast is een gezellige kletspodcast over de beleving van cultuur en omgaan met het leven en het is een laagdrempelige manier om kennis de maken met de cultuur in Friesland.

Externe link arrow_forward
image

Explore The North

Voor het festival Explore The North is Gabrielle uitgenodigd om samen met 3 andere schrijvers een voorstelling te maken tijdens een residentie van een week. Tijdens deze residentie bezoeken zij het Planetarium in Franeker en schrijven ze tijdens de residentie de literaire voorstelling, die tijdens Explore The North gepresenteerd wordt.

Externe link arrow_forward
image

Dingtiidlezing

Tijdens een lezing van Dingtiid, orgaan voor de Friese taal, vat Gabrielle de middag waarin belangrijke en serieuze taalzaken besproken worden scherp samen

Externe link arrow_forward