Henk
Bleeker

Locatie: Friesland
Doet: foto/video

Een fotograaf met het lef om rauw en naturel te zijn, dat is de Nederlandse fotograaf Henk Bleeker. Zijn 'hoofdkwartier' is gevestigd in een klein dorpje in Friesland, maar Henk laat zich niet beperken door grenzen; de wereld is zijn studio. Of het nu gaat om het vastleggen van het harde, ruige bestaan van Cubaanse straatboksers of de onvervalste schoonheid van halfnaakte vrouwen of de uitgestrekte vlaktes in Amerika elke foto vertelt zijn eigen verhaal. Altijd anders, maar toch herkenbaar dankzij zijn scherpe oog en gevoel voor licht en compositie.

image

Opera2day

Campange beelden creëren... Cultuur… kan dat ook in de frituur? Deze flauwe grap hoorde ik soms als kroegpraat in de omgeving waar ik mij dan in bevond. Maar ik wist wel beter, toen ik enkele jaren geleden gebeld werd door het Haagse theatergezelschap Opera2day. Het gezelschap toog naar mijn studio in het Friese Oude Leije om daar grenzeloos mooie promotieposters te creëren vaak met grote namen uit de film en opera wereld die dan voornamelijk als model fungeren op de posters. Niks te gek niks te veel alles kan alles mag.

Externe link arrow_forward
image

Icons of the west

If you look in a fire you never be lonely.. In een geleende camper tour ik door the mid-west van de USA. Ik kreeg een boek onder ogen van een fotograaf die op een poëtische wijze het rauwe cowboy leven heeft vastgelegd. Dus dit tijdsbeeld bestaat nog ?... Bijzonder ...moet ik toen gedacht hebben. Dat was in 2002. Het begon in Elko NV. Dit zou vele jaren mijn vertrekpunt worden . Mijn zoektocht naar The old west in 1 van de meest rurale gebieden in Amerika. veel working ranches bezocht ik en werd " one of the boys".. De Icons met lasso, ik met een camera.

Externe link arrow_forward
image

Prettythings

ongoing project.. Welke fotograaf doet het niet? Interessante mensen fotograferen! Inmiddels vele jaren verder niet meer zo geïnteresseerd in perse mooi strak of glamorous. Wat jullie zien is een opsomming van mijn beste beelden van de mysterieuze wezens. Soms in de studio dan weer op locatie. De laatste jaren meer een zoektocht naar binnen naar mijzelf. Stel mijzelf de vraag wat vind ik mooi, wat triggert mij? Ik heb besloten dat ik dat wil maken en denk ook dat dat de weg is om mijzelf als kunstenaar en man beter te begrijpen.

Externe link arrow_forward