Jurgen
van Tolie

Locatie: Groningen
Doet: events/organisatie en inspiratie/programma

Ik verbind graag maatschappij, welzijn, natuur, onderzoek en kunst en cultuur met elkaar. Mijn hart ligt bij de kracht die kunst heeft op de ontwikkeling van de mens en de verbindende functie van kunst en cultuur in de samenleving. Theorieën uit de psychologie helpen mij bij groepsdynamische processen. Ik luister graag naar verschillende perspectieven en verbindt deze in culturele projecten, concepten en initiatieven als projectleider, regisseur en artistiek leider.

image

Podcast De Groentjes (2022 – nu)

Podcast De Groentjes – een portret van de volkstuin. Gemaakt samen met Marius Kooij. Nu te luisteren in je favoriete podcastapp! Op dit moment werken we aan seizoen 2: De Groentjes in de wolken! Grafisch ontwerp: Studio VanBos

Externe link arrow_forward
image

Die Weltbühne - oprichter en artistieke leiding (2020 – nu)

Die Weltbühne wil het begrip tussen mensen vergroten en bouwen aan een wereld waarin diverse wereldbeelden naast elkaar mogen bestaan. Wij reconstrueren maatschappelijke vraagstukken samen met de deelnemers en verkennen met hen, in de kunst, alternatieve toekomsten. Dit doen wij door bij alle projecten uit te gaan van de kracht van de driehoek tussen artistiek makerschap, mensen met een verhaal en onderzoek te doen naar de complexiteit of meerstemmigheid hiervan. Samen met Thomas Muis (componist, artiestennaam Abbott) en Wasse Jonkhans (schrijver) heeft Jurgen deze stichting opgericht. (Foto: Siese Veenstra, festival Terug naar het Begin)

Externe link arrow_forward
image

Projectleider Mijn Thuis Mijn Verhaal – gemeente Eemsdelta (2023 – nu)

Het ontwikkelen van een cultureel programma voor persoonlijk welbevinden en gemeenschapszin in Eemsdelta.

Externe link arrow_forward