Maarten Dikken

Specialisaties →

Foto en video + inspiratie en programma

Regio →

Friesland

Voor het eerst zijn gezicht zien verschijnen in de donkere kamer van de studio van Arjan Verschoor Een rood peertje in de hoek van de ruimte was het enige wat een beetje perspectief gaf Een vel papier wat onder de oppervlakte van een chemische mix van vloeistof dreef had de focus Wanneer het witte papier opeens verkleurd sta je oog in oog met jezelf Dit magische gevoel heeft Maarten geïnspireerd om zelf de camera op te pakken In ieder beeld iets persoonlijks vangen een blik of moment vastleggen wat het beeld uniek maakt; dat is het uitgangspunt Of dat nou een portret een omgeving of eigen serie is Naast zelf fotograferen geeft Maarten ook les en is afgestudeerd aan de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op NHL Stenden Hogeschool Al ruim 4 jaar geeft hij de lessen Fotografie & Film op het ROC Friese Poort binnen het Kunst & Cultuurarrangement Tijdens en na het afronden van de opleiding heeft Maarten mogen proeven van de creatieve wereld van het Noorden maar is nog lang niet klaar met ontdekken

Ontwerpen & uitbrengen van mijn eerste serie beelden 'Gebouwen in de lucht'

Ieder nadeel heeft z’n voordeel, zei ooit een wijs man. Aangezien we in lockdown zaten en weinig mochten, ben ik op zoek gegaan naar mijn eigen kijk op vrijheid. Hierdoor keek ik al snel naar buiten. Naar boven, want daar was de lucht. In de stad kom je er niet omheen dat je beeld gevuld is met cultuur en natuur. Zo is mijn eerste serie in 2021 ‘gebouwen in de lucht’ ontstaan, die geprint is door Chemistry Printshop.

Huisfotograaf Duece Events & Entertainment

Sinds 2015 schiet ik portretten, content en werk ik vurige concepten uit met Duece Events & Entertainment. Een groep, gevestigd in Arnhem, die de bijzondere combinatie van theater, vuur, shows en acts samen brengt. Bij de lancering van de nieuwe website heb ik de groep vast mogen leggen en o.a. voorzien van portretten.  

Vastleggen ' Trouwerijen en rjochtsaken' Tryater

Ik heb mijn opleiding mogen afronden met een stage bij Tryater en specifiek bij de afdeling Educatie. Ik heb hier o.a. de voorstelling ‘Trouwerijen en rjochtsaken’ onder regie van Tamara Schoppert mogen volgen met de camera. Van portretten van de spelers, achter de schermen, het vastleggen van de doorloop tot het schieten van een portret van Anna Raadsveld voor de Huis aan Huis Leeuwarden.