Maarten
Dikken

Locatie: Friesland
Doet: foto/video en inspiratie/programma

“Een rood peertje in de hoek van de ruimte is het enige wat de ervoor zorgt dat de vormen in de ruimte zichtbaar zijn. Verschillende bakken met vloeistof staan klaar om het papier om te toveren tot een contrastvol portret. Over een paar seconden kijkt hij zichzelf aan op een stuk fotopapier, wat ondergedompeld in de bak met chemicaliën ligt. Maarten heeft nog geen idee, maar dit magische moment van het ontwikkelen van fotopapier zal de eerste stap zijn tot een te gek avontuur.” Maarten benadert fotografie vanuit de beeldende kunst. Techniek en ambacht, maar ook experiment en intuïtie zijn voor hem bekend terrein. Zijn kracht zit vooral in de persoonlijke benadering, het open staan voor het verhaal en dat vertalen naar beeld. Logischerwijs beweegt Maarten zich vooral binnen projecten met een sociale en/of culturele invalshoek.

image

FERS | Leen Een Fries | Portretten & Reportages

Voor FERS, ondersteuningsorganisatie van de Friese bibliotheken, leg ik 20 bijzondere personen met unieke verhalen vast. Van oude ambachten tot inspirerende levensovertuigingen; ieder verhaal wordt vastgelegd in beeld. (Zichtbaar op eigen foto: Lydia Elisabeth Pottery)

Externe link arrow_forward
image

Eigen projecten | Analoge Portretten | Autonoom

Binnen mijn eigen projecten komen ambacht en experiment op een organische manier samen. Juist door het werken met analoge technieken en materialen ontstaat er nog meer ruimte voor het gesprek en de persoon voor mijn lens. Deze vertraging vertaal ik naar beeld door middel van portretten. Meer van mijn werk en de processen zijn te vinden op mijn Instagram-pagina. (Eigen foto)

Externe link arrow_forward