Marcel Oosterveld

Specialisaties →

Foto en video

Regio →

Drenthe

Marcel is een relatief oude rot in het vak. Als kind kon hij al niet van lenzen en projectoren van zijn vader afblijven, en dat heeft zich sinds 1997 alleen maar doorontwikkeld. Marcel heeft 7 jaar gewerkt als international account manager in de AV industrie waarna hij in 2004 zelfstandig videoproducent is geworden. Zakelijk heeft hij al veel meegemaakt en dat heeft hem gevormd tot de videomarketeer die hij nu is. Veelal werkzaam in de farmaceutische industrie en daarnaast bezig met didactische content zoals videolearning, veiligheidsvideo's en animaties. Één van zijn drijfveren is het vertellen van verhalen. Video inzetten om een (hoger) doel te bereiken. Mensen aanzetten tot nadenken buiten hun kaders. Marcel praat graag en vaak ook te veel. Hij is extravert en sociaal maar begeeft zich liever niet in de spotlights. Hij is achter de camera, regie of montagecomputer helemaal is zijn element. Zelfregisserend, meedenkend, betrouwbaar en vaktechnisch kundig zijn steekwoorden die hem het beste omschrijven.

Showersave by QBlue (2022)

In opdracht van de Drentse onderneming Qblue heeft Max Media een video mogen maken over hun product 'showersave'. Een warmte terugwinsysteem voor douchewater. Deze video was bedoeld om een nieuwe grote opdrachtgever uit de UK te enthousiasmeren voor de kwaliteit en upscale mogelijkheden van deze bevlogen Drentse ondernemer. Productiedetails: PXW-FS7 & PXW FS5 camera's DJI mini 2 drone Atomos Shogun, SDI RAW geconverteerd naar ProRes 422HQ 4:2:2 10 bit Cine Prime lenzen Samyang 35,50 & 85mm

Productie RTL4 programma 'HondenTV' (2015-2016)

Samen met Annemarie Bruning hebben we in 2015 en 2016 2 seizoenen HondenTV gemaakt voor de daytime programmering op RTL4. Het concept, script, productie, post-productie alsmede de organisatie, financiële zaken en het vinden van (sub)sponsoren was in handen van Annemarie en Max Media. Productiedetails: Gefilmd met de JVC GY-HM750, Canon70D, BMD2,5K met een productieteam van 1 cameraman/editor, 2 stagiaires en een presentatrice.

Documentaire Longcentra's Nederland (2015)

In opdracht van een medisch uitgever hebben we een documentaire gemaakt over de 6 long- & revalidatiecentra's  van Nederland, waaronder ook de NAD hoort (Nederlands Astmacentrum Davos)