Martine van der Veer

Specialisaties →

Tekst + muziek en audio

Regio →

Groningen

De mooiste verhalen liggen op straat. Althans, dat is mijn ervaring als journalist en podcastmaker. Wie ben ik? Ik ben Martine van der Veer: historicus, journalist, maker en Groninger. Ik ben dol op persoonlijke verhalen die voor grotere, maatschappelijke bewegingen staan en vertel deze graag op een creatieve en innovatieve manier. Ik schrijf en maak video's, maar mijn grootste passie ligt bij podcasting. Dus ben jij op zoek naar een multimediaal storyteller? Dan kunnen wij vast iets voor elkaar betekenen!

Openluchtmuseum podcast Kleine geschiedenis, grote verhalen

Voor het Nederlands Openluchtmuseum maakte ik de podcast Kleine geschiedenis, grote verhalen. In deze serie spreek ik met historici, wetenschappers en auteurs over belangrijke historische gebeurtenissen en met conservatoren in de collectie van het museum duik op zoek naar persoonlijke voorbeelden. Tijdens dit proces was ik verantwoordelijk voor de redactie en presentatie.

Podcasts voor Stichting Jonge Historici

Voor Stiching Jonge Historici mocht ik twee jaar op rij een podcastserie produceren. Voor de serie geschiedenIS was ik verantwoordelijk voor de redactie, presentatie en montage en voor de serie Jouw geschiedenis, onze zorg was ik verantwoordelijk voor de redactie en montage.

Op pad als Maand van de Geschiedenis-Reporter

Voor de Maand van de Geschiedenis mocht ik op pad als reporter en bracht ik een bezoekje aan verschillende Maand van de Geschiedenis-activiteiten.