Melanie Kamping

Specialisaties →

Marketing en PR + inspiratie en programma

Regio →

Groningen

Mélanie's hart gaat sneller kloppen van alles wat met communicatie te maken heeft: Gesprekken, online profilering, interne communicatie. Maar ook: Hoe communiceer je met je zelf, hoe bewaak je je grenzen? Reken op veel energie, een kritische blik en grote ambities wanneer je Mélanie in je team hebt

Podcaster @ Not Your Algorithm

Hoe kunnen we betere communiceren met elkaar? Dat is de grote vraag van mijn leven. Ik geloof namelijk dat een betere, meer oprechte communicatie waarin we goed naar elkaar luisteren aan de basis ligt van positieve verandering. Daarom begon ik met de podcast Not Your Algorithm. Waarin ik het gesprek aanga met mensen met hele verschillende perspectieven. Ook geef ik handvaten aan mezelf en luisteraars voor het voeren van een productief publiek debat.

Innovatiescout & contentmanager @ Innofest

Bij deze organisatie ben ik gegroeid van een groentje die totaal in de war was van het concept ‘netwerken’, haar teksten eindeloos moest herschrijven en mails maar een onnodig kwaad vond (oh wacht dat vind ik nog steeds), naar iemand die weet wat ze doet. Ik begon met het beheren van de social media, stroomde door naar het managen van de hele online content – inclusief het maken van bulten video’s, bijvoorbeeld deze – en het onderhouden van contact met alumni. Omdat ik het persoonlijke contact met ondernemers zo leuk vond startte ik in januari 2020 als innovatiescout. Nu doe ik dat nog steeds en help ik ook scouts voor andere projecten hun targets te halen.

Bestuur (voorheen PR, vrijwilligerscoördinator, coach)

Vlucht Voorwaarts is een integratietraject dat nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond koppelt aan locals. Omdat het een relatief kleine organisatie is, kreeg ik er veel ruimte om te experimenteren. Ik was onder andere mede-oprichter van het VV-Festival, organiseerde strategiesessies, was coach, schreef het script voor deze video, mede-ontwikkelde een nieuwe website en logo en nog veel meer. Inmiddels ben ik terug bij de organisatie en deze keer in de rol van bestuurder.