Mijke Bos

Specialisaties ā†’

Foto en video

Regio ā†’

Friesland

Als campagne- en portret fotograaf werk ik graag zelfstandig, maar ook in een team. Ik vind het fijn om al vroeg betrokken te worden bij een concept of verhaal, zodat ik mijn stijl en ideeĆ«n kan laten meewerken. Daarnaast schijn ik erg goed te zijn in het regelen van mensen, props en het scouten van locaties ;-). Naast mijn werk in opdracht initieer en organiseer ik graag autonome projecten. Themaā€™s die terugkomen zijn identiteit, confrontatie, verbinding en veerkracht. Het (wadden) landschap speelt daarbij een belangrijke rol. Ik beweeg me daarin op het grensgebied tussen de geĆ«nsceneerde en aangetroffen werkelijkheid.

Wad the f*ck

Wad the f*ck is een bewustwordingscampagne i.s.m plasticvrije Waddenzee. Het idee is ontstaan samen met journaliste Esther Leystra vanuit onze ergernis aan afval en rotzooi op straat: www.wadthefck.nl. De serie beelden zijn geplaatst in bussen en treinen van Arriva, veerboten van rederijen en in lokale winkels en campings op de Waddeneilanden. Landelijk TV-programma Hart van Nederland heeft er een nieuwsitem aan besteed.

Dimitri

Migratie en de manier hoe wij hier mee omgaan, heeft mij altijd geĆÆnteresseerd. Wanneer verlaat je je land? En hoe vangen wij elkaar op? Hoe werken we samen? Dimitri woonde met zijn vrouw en dochter destijds in het AZC Dokkum. Hij wachtte toen al 7 jaar op een verblijfsvergunning. Wat mij intrigeerde aan Dimitri was zijn stille strijd. De serie is geĆ«xposeerd tijdens Noorderlicht Human Conditions.

Merk FryslĆ¢n

Conceptuele fotografie voor het leukste marketing bureau van Friesland: Merk FryslĆ¢n :-).