Mirjam
Kema

Locatie: Groningen
Doet: design en muziek/audio

Mijn naam is Mirjam Kema en ik ben afgestudeerd aan de kunstacademie Minerva in Groningen. Daar ben ik gestart met de opleiding Product Ontwerper, maar ik merkte dat de visuele kunst steeds meer mijn aandacht trok. Mijn werk zit tussen art & design, tussen het vrije denken & creëren en het systematisch maken & het programmeren in. In mijn werk probeer ik altijd een rode draad te volgen. Meestal heeft dit te maken met de (verborgen) connectie tussen de mens, de aarde en het universum. Mijn werk heeft vanaf 2019 een biografisch karakter; een zoektocht naar verbinding, kracht en frequenties. Voorbij taal en woorden is de resonantie van onze hartslag als de spiegel van de ziel.

image

Interaction in full color

Als mens zijn we altijd maar aan het rennen, van afspraak naar afspraak, de drukke dagelijkse bezigheden. We zijn ons er eigenlijk niet bewust van hoe we ons écht voelen. Maar ons hart vertelt het ons wel, luister goed. De interactieve installatie gaat over hoe mensen zich meer bewust worden van hun gemoedstoestand. Welke emoties voel ik? Boosheid, blijdschap of verdriet? Ons hart laat het ons weten. Met behulp van een hartslagsensor registreert het systeem de hartslagvariatie. De sensoren meten verschillende waarden bij de verschillende emoties. De gegevens worden daarna omgezet naar muziek en worden zichtbaar op het water door de trillingen van het geluid. De trillingen worden ook zichtbaar door het licht dat op het oppervlak wordt weerkaatst. Maak het onzichtbare zichtbaar. Zit, beleef en luister goed.

Externe link arrow_forward
image

The Dance of frequency

Een ontmoeting van licht en geluid die begint na aanraking. De installatie heb ik gemaakt in het 3e opleidingsjaar van de academie. Bij deze visuele installatie heb ik heel veel spiegels op een oud drumstel bevestigd. In het drumstel heb ik vervolgens een subspeaker geplaatst die hele lage frequenties kan weergeven. Op de spiegelfragmenten projecteert een beamer verschillende kleuren. Wanneer er muziek door de speaker klinkt trillen de spiegels en ook de reflecties mee met het geluid. Bij de ontmoeting van licht, geluid en trillingen ontstaat een dans van kleuren.

Externe link arrow_forward