Niels Knelis Meijer

Specialisaties →

Foto en video + marketing en PR

Regio →

Groningen

Mijn naam is Niels Cornelis Meijer, maar ik kreeg al snel de koosnaam Knelis. Onder die naam heb ik me dan ook maar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels is Knelis als merk bekend in het Noorden en daarbuiten. Mensen kennen mijn werk vooral via festivals en andere evenementen, theater- en horecafotografie. Daarnaast schiet ik veel bedrijfsreportages, portretten en zakelijke evenementen en ben ik tijdens de corona lockdown ook natuurfoto's gaan maken. Naast fotografie heb ik een achtergrond in marketing, met veel werkervaring in het culturele veld, onder andere bij Eurosonic Noorderslag. Naast fotografie ben ik mijn dienstverlening momenteel aan het ontwikkelen richting allround contentmaker. Ten slotte werk ik als creatief directeur voor kunstfestival Clash in Groningen en ben ik bekend van Bloemstad (inzamelactie bloemzaden) en het organiseren van een mega Stoelendans op de grote markt.

Knelis - Fotografie

Sinds 2010 zelfstandig actief als fotograaf. Daarvoor al als ondernemer actief met een bureau voor grafisch design en het bouwen van websites. Bekijk www.knelis.com voor zijn werk.

Clash - Creative Director

Fearless festival for art, music and science. Clash 2020 is vanwege Covid19 afgelast maar is verplaatst naar 10 en 11 april 2021. Bekijk de website van Clash.

Overige werkzaamheden

Oprichter van Bloemstad, initiatief en inzamelingsactie om bloemen en bijen in Groningen te helpen. Marketing medewerker bij verschillende festivals, waaronder Eurosonic Noorderslag van 2012 tot 2018. Ten slotte is Niels op feestjes te boeken als DJ Spoorbiels.