Nienke Maat

Specialisaties →

Foto en video

Regio →

Groningen

Met gevoel voor situatie en sfeer wisselt Nienke luchtige projecten graag af met maatschappelijk betekenisvolle klussen. Zo fotografeert ze mensen in hun laatste levensfase - denk aan typisch huiselijke taferelen, familiemomenten, dagelijkse rituelen -, maar legt ze ook met liefde kleinschalige evenementen vast, zoals het Aardappelfeest en Glasnost (radio/talkshow) op Noorderzon. Ook is ze dol op het maken van portretten. In haar vrije tijd is ze het liefst te vinden aan zee, in de bioscoop of aan de eettafel met vrienden voor de zelf in het leven geroepen Falafel Friday.

Groningen.nl - 2019 - Fotograaf

Het portretteren van mensen voor 'De Stad Van'-sectie, waarin nieuwe Groningers vertellen hoe zij zich thuisvoelen in Groningen.

City Central - 2019 - Fotograaf

City Central is een hub voor internationals in Groningen en Nienke mocht hiervoor de portretten schieten voor de website en de introducties op Facebook en Instagram.

Fotoserie Thuisblijvers (vrij werk) - 2020 - Fotograaf

Nienke stapt op de fiets in de stad Groningen om mensen in thuisisolatie te fotograferen bij de voordeur. Een portret en een kort verhaaltje over wat mensen tijdens de isolatie achter de voordeur beleven. Het Dagblad van het Noorden schreef erover.