Piter Reitsma

Specialisaties →

Foto en video

Regio →

Friesland

Ik ben Piter Reitsma, een 23 jarige video editor en camerapersoon. Mijn doel in het leven is om een tastbare impact te maken op de wereld om mij heen, door middel van film. Film stelt me in staat emoties en ideeën over te brengen op een manier waarop geen ander middel dat kan. Ik heb een enorme passie in wat ik doe en probeer bij elk project iets nieuws te leren en beter te worden in wat ik doe.

Welcome to The Village - Village FM

Voor Welcome to The Village heb ik de regie en productie voor drie promo films gedaan. Omdat het festival zelf niet door kon gaan, maar er wel radio gemaakt werd, hebben we drie films gemaakt waarbij mensen thuis het festival aan het vieren waren. De drie films beginnen allemaal op een shot van een radio/speaker de camera beweegt langzaam naar achteren om te onthullen dat de trouwste bezoekers het hele festival in hun badkamer/woonkamer/tuin hebben nagemaakt en helemaal uit hun dak gaan. Ze vonden de films heel leuk en inmiddels werk ik op vaste basis 1 dag in de week voor het festival als videobaas.

Aftermovie podium Asteriks - Laatste show in de Blokhuispoort

Misschien niet met de mooiste camera gedraaid maar voor mij persoonlijk een hele mooie: de laatste show van Asteriks in de Blokhuispoort. Een emotioneel afscheid van een podium waar ik op mijn 17e begonnen ben met filmpjes maken. Ik heb enorm veel liefde voor de organisatie en het hele team en ben eeuwig dankbaar hier te zijn geweest.

Tienskip - Verkiezingspraat

Vanuit Stichting Tienskip heb ik samen met Suksawat een serie mogen maken met de lijsttrekkers van de Friese provinciale verkiezingen. Super leuk omdat we heel veel jongeren bereikt hebben die hopelijk geïnformeerd gestemd hebben