Rianne
Denissen

Locatie: Groningen
Doet: tekst

Hoi! Ik ben Rianne, filosoof en creatieve tekstschrijver. Op mijn 12de verjaardag kreeg ik mijn eerste filosofieboek. Ik begreep er nog maar weinig van, maar ik verslond het boek binnen een paar dagen. De verwondering die ik voelde voor de dingen om me heen, de talloze vragen die in mijn hoofd rondspookten, eindelijk had het een richting. Zo ontdekte ik de wereld waarnaar ik onbewust had gezocht: de wereld van de filosofie. In 2022 studeerde ik af aan de faculteit wijsbegeerte in Groningen en startte ik mijn eigen bedrijf: De Kleine Filosoof. Sindsdien werk ik als freelance tekstschrijver in Groningen en schrijf ik artikelen, essays en korte verhalen. Mijn doel als filosoof en tekstschrijver is simpel: mensen aan het denken zetten en in beweging brengen. Door het filosofische karakter van mijn teksten nodig ik lezers uit om zich te verwonderen en te reflecteren. Ben je op zoek naar creatieve, authentieke en gelaagde teksten die van waarde zijn? Laten we dan samenwerken!

image

Project Beeldmix - Tussen Land En Lucht

In 2023 was ik onderdeel van het project 'Tussen land en lucht', de Groningse en zevende editie in een serie van twaalf tentoonstellingen van De Mix Nederland. De Mix is een verrassende ontdekkingsreis door het Nederland van toen en nu. De Mix brengt twee fotografen, een historische en een hedendaagse, samen in een spannende, prikkelende en soms vertederende combinatie. Een beelddialoog tussen twee fotografen die uitnodigt tot kijken en ontdekken. Voor dit project werkte ik samen met fotograaf David Vroom en schreef ik de teksten voor de tentoonstelling en een tekst voor de bijbehorende publicatie. Tussen land en lucht is een initiatief van stichting Beeldmix samen met NS, ProRail, Museum aan de A en Noorderlicht. De duotentoonstelling is vanaf 8 september 2023 te zien bij het station en in het Museum aan de A.

Externe link arrow_forward
image

MAAS Rebranding

Huize Maas, een van de oudste stadspodia van Groningen, was in 2022 toe aan een nieuw imago. Het restaurant en de venue droegen al bijna 100 jaar dezelfde naam maar ze wilden zich voor eens en voor altijd duidelijk van elkaar onderscheiden. Het was niet alleen tijd voor een frisse wind, een heuse storm mocht door het pand razen! De venue moest een op zichzelf staande naam worden en daar hoorde een compleet nieuwe stijl en tone of voice bij. Samen met Nattevingerwerk werkte aan de ontwikkeling van het nieuwe imago en schreef ik de teksten voor de nieuwe website. Bekijk het resultaat op de website!

Externe link arrow_forward
image

Feminist Festival 2022

Voor het Feminist Festival Groningen 2022 werkte ik samen met andere feministen aan de vormgeving, sociale media en communicatie van het festival. Tijdens het eendaagse festival gaven lokale activisten, kunstenaars, academici en anderen uit de gemeenschap uiteenlopende workshops, lezingen en voorstellingen. Het doel: feministen bij elkaar te brengen om van elkaar te leren, nieuwe verbindingen te maken en om de lokale activistische gemeenschap te versterken.

Externe link arrow_forward