Rick Zijlstra

Specialisaties →

Events en organisatie + theater

Regio →

Friesland

Wat leuk dat je hebt geklikt! Hier wat key info over Rick: Hij is een (theater)maker, een productie topper, maakt af en toe een podcast en is LGBTQIA+ ervaringsdeskundige. Hij is reeds cum Laude afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur en staat nu met beide benen in de culturele sector. Je kan hem altijd benaderen voor een brainstorm sessie, een nieuw idee of alles wat maar te maken heeft met praten over genderdiversiteit en identiteit. (Foto: Jantina Talsma) Hieronder een aantal projecten waar hij trots op is of plekken waar hij momenteel werkzaam is:

Het Achterland

Het Achterland is een organisatie die vol in ontwikkeling is. Rick is hier begonnen als stagiair en heeft in zijn stage periode een podcast gemaakt genaamd 'de Achtercast' (kijk afbeelding). Deze is te vinden op Spotify en Youtube (met beeld). Afgelopen juli (2022) mocht hij het Foarsprong educatiefestival produceren. Een kinderfestival voor scholengemeenschap de Oarsprong. Nu is hij vooral bezig met nieuwe projecten die vanuit Het Achterland en andere organisaties op poten worden gezet. Hierin heeft hij een producerende rol en is hij onderdeel van het kernteam.

Solovoorstelling MANNENWINTER

In drie maanden tijd maakte hij de solovoorstelling MANNENWINTER die in het thuis honk van Illustere Figuren drie keer uitverkocht speelde in de DOAS. De voorstelling is geregisseerd door Rianne Hogeveen, de muziek gecomponeerd en gespeeld door Esker van de Werken. Op 1 oktober speelt hij een verkorte versie op de BROEIKAS. >>> Bestaat er een gebruiksaanwijzing voor man-zijn? Word je gelukkig als je de gebruiksaanwijzing volgt? Hoeveel ruimte blijft er over om authentiek te zijn en geen identieke kopie van de norm? De solovoorstelling MANNENWINTER gaat over een zoektocht naar mannelijkheid. Theatermaker Rick Zijlstra houdt een persoonlijk monoloog over identiteit en de betekenis van man-zijn.