Rick
Zijlstra

Locatie: Friesland
Doet: events/organisatie en theater

Wat leuk dat je hebt geklikt Hier wat key info over Rick: Hij is een (theater)maker een productie topper maakt af en toe een podcast en is LGBTQIA+ ervaringsdeskundige Hij is reeds cum Laude afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur en staat nu met beide benen in de culturele sector Je kan hem altijd benaderen voor een brainstorm sessie een nieuw idee of alles wat maar te maken heeft met praten over genderdiversiteit en identiteit (Foto: Jantina Talsma) Hieronder een aantal projecten waar hij trots op is, of plekken waar hij momenteel werkzaam is:

image

Het Achterland

Het Achterland is een organisatie die vol in ontwikkeling is. Rick is hier begonnen als stagiair en heeft in zijn stage periode een podcast gemaakt genaamd ‘de Achtercast’ (kijk afbeelding). Deze is te vinden op Spotify en Youtube (met beeld). Afgelopen juli (2022) mocht hij het Foarsprong educatiefestival produceren. Een kinderfestival voor scholengemeenschap de Oarsprong. Nu is hij vooral bezig met nieuwe projecten die vanuit Het Achterland en andere organisaties op poten worden gezet. Hierin heeft hij een producerende rol en is hij onderdeel van het kernteam.

Externe link arrow_forward
image

Solovoorstelling MANNENWINTER

In drie maanden tijd maakte hij de solovoorstelling MANNENWINTER die in het thuis honk van Illustere Figuren drie keer uitverkocht speelde in de DOAS. De voorstelling is geregisseerd door Rianne Hogeveen, de muziek gecomponeerd en gespeeld door Esker van de Werken. Op 1 oktober speelt hij een verkorte versie op de BROEIKAS. Bestaat er een gebruiksaanwijzing voor man-zijn? Word je gelukkig als je de gebruiksaanwijzing volgt? Hoeveel ruimte blijft er over om authentiek te zijn en geen identieke kopie van de norm? De solovoorstelling MANNENWINTER gaat over een zoektocht naar mannelijkheid. Theatermaker Rick Zijlstra houdt een persoonlijk monoloog over identiteit en de betekenis van man-zijn. Foto: Denise Amber

Externe link arrow_forward
image

Chosen Family Show-ho-ho - Boys Won't Be Boys

Productie en pre-productie voor de grote zaal voorstelling van Boys Won't Be Boys. The Chosen Familie kerst show in het Bellevue theater te Amsterdam.

Externe link arrow_forward