Ritzo ten Cate

Specialisaties →

Events en organisatie + inspiratie en programma

Regio →

Groningen

De wereld is vol van problemen waar we liever van wegkijken. Ritzo brengt ze onder de aandacht en gaat er samen met anderen mee aan de slag. Zo zette hij bijvoorbeeld de daklozenwandelingen van Groningen op, maakte hij een foto-serie over 'smartphone-zombies' en hij hielp de burgemeester van Groningen om plekken te vinden waar Groningers zich onveilig voelen én daar ook echt iets aan te doen. Over zijn avonturen deelt hij graag. Gebaseerd op de jeugdverhalen van de mensen die hij op straat leerde kennen, schreef hij een roman. Over zijn fotografisch onderzoek naar onze relatie met smartphones gaf hij een TEDx-talk. Ritzo heeft het werken met (flink) grote groepen mensen de afgelopen vijftien jaar tot zijn ambacht gemaakt. Je kunt Ritzo bellen voor het ontwerpen en begeleiden van bijeenkomsten, het opzetten van sociale bewegingen, werkretraites, lezingen, niet-lezingen en masterclasses. Hij doet alles met rust, aandacht en liefde.

Meeting design Odyssey - grootste hackathon ter wereld

Van grootste blockchain hackathon ter wereld tot doorlopend innovatieprogramma. Honderden blockchain pioniers in hun kracht zetten met goed meeting design…

Lokaal Kilo's Schuiven (met Wilbert van de Kamp)

Wat van ver komt, is lekker, zo gaat het gezegde. Maar dat geldt niet persé voor voedsel. Sterker nog: vaak niet. En bovendien: liever niet. Samen met Wilbert van de Kamp zette ik Lokaal Kilo's Schuiven op, een initiatief om handel te laten ontstaan tussen boeren en restaurants. We organiseerden shows die eigenlijk veilingen bleken en brainstorms waar we het eigenlijk over de essentie hadden.

Avond over euthanasie bij dementie in Pakhuis de Zwijger

Het decennia oude debat over een onmogelijk onderwerp beëindigen, en een gesprek beginnen. Journalist Henk Blanken vroeg me hem daarbij te helpen. De avond in Pakhuis de Zwijger werd een sleutelmoment in de beweging die hij op gang hielp.