Ruth Koops van 't Jagt

Specialisaties →

Tekst + inspiratie en programma

Regio →

Groningen

Ruth is wetenschapper, verhalenmaker en meedenker. Voor organisaties die bijdragen aan een betere wereld. Ze plukt ideeën als veldbloemen, is een verbinder pur sang en doet alles met een vleugje magie. Ze helpt je met communicatieadvies en - strategie, met innovatieve concepten en interdisciplinaire samenwerkingsverbanden, met de kracht van kunst, wetenschap en avontuur. Het liefst buiten de gebaande paden. Van inzicht naar impact.

Ontwikkeling, productie en presentatie De Grote Groninger Eetquiz

Voor de Aletta Jacobs School of Public Health heb ik geholpen bij de conceptontwikkeling, productie en de presentatie van twee spelshows over onderzoek naar voeding. De shows vonden plaats in het Forum in Groningen, waar we verschillende onderzoekers een mooi podium gaven om schoolkinderen en teams uit Groninger wijken te enthousiasmeren over hun onderzoek.

Ontwikkeling storytelling tool Lerende Evaluaties NPG

Voor de Provincie Groningen en Aletta Jacobs School of Public Health ontwikkelde ik samen met Anne Stalinski een storytelling tool voor Lerende Evaluaties van complexe programma's en beleid.

Conceptontwikkeling en onderzoek Digitaal Prentenboek Brandwondencentrum

Samen met Christiaan Coenraads van Het Woeste Woud, illustrator Marijke Klompmakers en stemactrice en communicatiedeskundige Francien Everts ontwikkelden we een digitaal prentenboek voor jonge kinderen en hun ouders voor het Brandwondencentrum Groningen. In het digitale prentenboek helpen kinderen Dokter Dinges en Zuster Zizo bij de verbandwissel, een vervelende behandeling die kinderen met brandwonden zelf ook dagelijks moeten ondergaan. Met behulp van dit prentenboek helpen we de kinderen en hun ouders om samen beter te begrijpen wat er allemaal gebeurt tijdens de verbandwissel. Zo hopen we ervoor te zorgen dat de verbandwissel voor minder angst en stress zorgt.