Trevor Vreeburg

Specialisaties →

Marketing en PR + muziek en audio

Regio →

Friesland

Hallo! Mijn naam is Trevor Vreeburg. Momenteel ben ik werkzaam als medewerker PR en communicatie bij Kunstinitiatief VHDG en als een van de kunstenaars van het 'Kunst in je Buurt' project van Het Generatiehuis. Bij VHDG zorg ik ervoor dat onze kunstzinnige activiteiten goed onder de aandacht komen. Daarvoor hou ik de socials en website bij, schrijf ik leuke promotekstjes en ga ik op zoek naar toffe vormgevers die toffe posters ontwerpen. Voor het 'Kunst in je Buurt' project geef ik in de wijk Heechterp & Schieringen de cursus 'Lijflied', waarin ik met buurtbewoners op een laagdrempelige manier aan de slag ga met songwriting. Zelf schrijf en speel ik muziek in de band 'The Wabe' en onder mijn pseudoniem 'Hynde'. Naast het tekstschrijver en muzikant zijnde heb ik ook ervaring in andere hoeken van de culturele sector, zoals het meedraaien met productieteams op filmsets (Kokosnoten, Frisian Film Force) of het achter de schermen meedenken over community art theater bijeenkomsten (Buiten de Boot).

Kunstinitiatief VHDG

Bij Kunstinitiatief VHDG doe ik PR en communicatie. Dat betekent eigenlijk dat ik de vertaalslag maak van het programma naar het publiek. Ik schrijf pakkende en toegankelijke teksten, ik bewaak onze huisstijl en uitstraling en zet me in om zo veel mogelijk mensen te enthousiasmeren over onze eigenzinnige kunstprogrammering. Zo heb ik veel contact met kunstenaars, curatoren en derde partijen zoals designers (zodat er tijdig toffe posters van de aankomende expo door de stad komen te hangen) en fotografen (zodat je straks kunt balen dat je niet bij die ene opening was als je daarna door het facebook fotoalbum bladert).

The Wabe - 'Sanctuary'

Met mijn experimentele loopstation duo The Wabe heb ik in 2019 de show 'Sanctuary' neergezet. Met deze interdisciplinaire performance ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur. The Wabe is een band opgericht door mede-mooiedingenmaker Mireille Muller en mij. Met z'n tweetjes en een hele boel instrumenten maken we met een loopstation muziek die wij als 'mystery wave' bestempelen. Zo doe ik zang, gitaar, basgitaar, toetsen en percussie. Maar de show Sanctuary was meer dan muziek alleen en bestond ook voor een belangrijk deel uit uit theater, licht- en ruimtegebruik en storytelling. 'Sanctuary' was een conceptuele en interdisciplinaire ervaring die een ietwat dieper kijkje bood in de wereld van 'The Wabe'.

Mirror War

Mirror War is een film van Isabelle Hauschildt, geschoten in de zomer van 2017. Bij deze film was ik onderdeel van het productieteam als productie assistent. Dit is een van de filmproducties waar ik met het meeste plezier naar terug kijk. De film is zo goed als in een week geschoten, en man, wat was dat een week. Bij zo'n beetje elke shot van deze film komt er bij mij wel een herinnering boven, van hoe ik op wankele trappetjes zeil voor ramen aan het bevestigen was in een gymzaal tot het beschermen van de filmapparatuur op een stormachtig strand, van het sjekkies draaien voor de regisseur tot het klaarstaan bij een stekkerdoos om precies op het juiste moment de stekker eruit te halen. Een zeer leerzaam avontuur waar ik nog steeds trots op ben!