Vindt plaats op 12-03-2021, 16:30
Event

MDMA Sessie: met inclusiviteit en diversiteit ondernemen + workshop activistisch tekenen

Event   —   Vindt plaats op 03-12-2021

MDMA Sessie: met inclusiviteit en diversiteit ondernemen + workshop activistisch tekenen

Wauw! We hebben deze week weer een hele bijzondere line-up voor de derde MDMA Sessie. Deze sessie staat helemaal in het teken van diversiteit, inclusiviteit en activisme; drie onderwerpen die ontzettend waardevol en belangrijk zijn in onze maatschappij. Hiervoor hebben we niemand minder uitgenodigd dan Hooman Nassimi van New Faces en illustrator Sanne Boekel. Bekijk hieronder het hele programma en lees meer over onze gasten.

Datum en tijd: 03-12-2021, om 16:30
Deuren open: 16:30u
Locatie: BIJVRIJDAG, Sint Jansstraat 7, Groningen
Entree: € gratis voor leden, tickets niet-leden: 10,- (maandlidmaatschap)

Programma:

16.30 | Deuren open

16.45 | Lezing ‘Met inclusiviteit en diversiteit ondernemen’ met Hooman Nassimi

17.30 | Pauze

17.45 | Workshop activistisch tekenen met Sanne Boekel

18.15 | Begin borrel

20.00 | Eind

LEZING

Met een diverse en inclusieve groep is het niet altijd makkelijker werken, maar wel beter! Maar hoe doe je dat? Waarom ontmoeten we soms zo weinig mensen uit andere groepen? En wat is het belang van dat dat wel gebeurt? Met Hooman Nassimi gaan we in gesprek over dit belangrijke thema. Welke stappen zet hij om nieuwkomers en mensen te verbinden met de creatieve sector? Hoe zet je nieuwkomers in hun kracht en waarom is dat belangrijk in ons culturele en creatieve vakgebied? En, hoe vertaal je dit belang naar een opdrachtgever die inclusieve en diverse stappen zetten toch vaak als extra werk en tijd, en dus geld, ziet?

Hooman, geboren in Iran, opgegroeid in Duitsland, kwam in 2013 naar Leeuwarden om Media & Entertainment Management te studeren. Na een semester op Michigan State University, heeft hij een lean & mean aanpak verzonnen tijdens de laatste “migratiecrisis”. Het resultaat was de oprichting van New Faces, waarmee hij culturele projecten verbindt aan nieuwkomers, om zo met en door hen een inclusieve samenleving te creëren. New Faces is sinds 2019 een landelijk project en heeft nu in bijna elke provincie van Nederland een alumnus.

WORKSHOP

En activisme: dat is uiteraard ook nodig. Illustrator Sanne Boekel laat zien hoe zo’n sterk medium beeldend werken kan zijn. Hoe verander je de wereld met tekenen en kunst? Sanne weet er alles over en geeft een mini-masterclass activistisch tekenen. En wat zegt er meer dan 1000 woorden? Precies, dit beeld:

Hoe dan?

Inschrijven voor de tweede MDMA Sessie kan via de link hieronder. Voor alle leden van Mooiedingenmakers zijn de sessies hartstikke gratis. De tickets voor niet-leden zijn 10 euro, dit is hetzelfde als een maandlidmaatschap en daarom doen we die er gewoon gratis bij! Op deze manier betaal je net zoveel én kan je ook nog gratis bij de volgende MDMA Sessies aansluiten. Je kan je bij binnenkomst aanmelden en wij regelen alle andere dingen. Je zit nergens aan vast en de bevestiging en factuur sturen we na afloop. Easy peasy, toch?

Geef je hier op voor de 3e MDMA Sessie.