Vindt plaats op 01-01-1970, 0:00
Event

MDMA Sessie: Subsidies 101 & workshop verven

Event   —   Vindt plaats op 26-11-2021

MDMA Sessie: Subsidies 101 & workshop verven

Hoera! Na even een korte pauze ingelast te moeten hebben vanwege de coronamaatregelen, pakken we de MDMA Sessies snel weer op - veilig uiteraard, maar met net zo veel plezier en inspiratie. Dus, zet je brein open en ga gezellig met ons de trip aan. Lees hieronder hoe dit er uit gaat zien.

Datum en tijd: 26-11-2021, om 16:30
Deuren open: 16:30u
Locatie: BIJVRIJDAG, Sint Jansstraat 7, Groningen
Entree: € gratis voor leden, tickets niet-leden: 10,- (maandlidmaatschap)

Euforisch Ondernemen

Een energiek gevoel, veel interactie, geprikkelde zintuigen: typische kenmerken van een MDMA sessie. Eh, die van ons dan! Wij brengen met de Mooiedingenmakers Academie Sessies de euforie terug in ondernemen. Want, wat is er nou leuker dan leren? Voor de (dit keer toch écht) tweede MDMA Sessie hebben we weer inspirerende gasten uitgenodigd. Bekijk hieronder het programma.

Programma:

16.30 | Deuren open

16.45 | Lezing Lieselot van Damme over subsidies

17.30 | Pauze

17.45 | workshop Schilderen met VAAF

18.15 | Borrel

LEZING

We werken allemaal graag voor de kunst, en veel van ons vinden de vrijheid en creativiteit belangrijker dan een dikke portemonnee. Maar van lucht kun je niet leven en al helemaal geen werk maken. Gelukkig stikt het in ons kikkerlandje van subsidies, potjes geld en corona fondsen. En toch gaat dit nauwelijks op. Hoe komt dat? Waar vinden we die fondsen en hoe schrijven we ze zo aan dat we het geld ook daadwerkelijk krijgen? Lieselot van Damme werkt bij de provincie Fryslân als beleidsmaker cultuur en strategisch verbinder cultuur en gaat ons vertellen wat we wél moeten doen.

Wie is Lieselot en waarom weet zij nou zoveel over subsidies?

Twee weken voor de Coronapandemie startte Lieselot Van Damme bij de provincie Fryslân als beleidsmaker cultuur en nu als strategisch verbinder cultuur. In de afgelopen anderhalf jaar las ze meer dan honderd aanvragen, ontwikkelde ze meerdere subsidieregelingen en adviseerde ze tientallen aanvragers. Hiervoor was ze werkzaam aan de andere kant van het loket als o.a. directeur van het eigenzinnige kunstinitiatief stichting VHDG in Leeuwarden. Ze kent zowel de kant van de aanvrager als de kant van de subsidieverlener en snapt als geen ander hoe pittig het is om tot een goede aanvraag te komen. Onder de noemer sharing is caring, deelt ze graag haar kennis rondom het schrijven van subsidieaanvragen.

WORKSHOP

En als we dan allemaal gerust zijn gesteld over dat het echt wel goed komt met de subsidies, kunnen we onze zorgen van ons af schilderen met een masterclass door de vrouwen van VAAF! Dit illustratieduo, bestaande uit Mooiedingenmakers Lotte Masker en Jonna Bo Lammers, hebben al op vele locaties in het hoge noorden indrukwekkende muurschilderingen gemaakt. Maar ook voor de kleinere illustraties kun je hun goed inschakelen, bijvoorbeeld voor het design van hun eigen bierblik in samenwerking met Baxbier. Tijdens de workshop leren ze ons de fijne kneepjes van het vak. Misschien kun je nog een meesterwerk uit je mouw schudden en die bij je volgende aanvraag stoppen. Gekke subsidieverlener die je dan nog weigert!

Hoe dan?

Inschrijven voor de tweede MDMA Sessie kan via de link hieronder. Voor alle leden van Mooiedingenmakers zijn de sessies hartstikke gratis. De tickets voor niet-leden zijn 10 euro, dit is hetzelfde als een maandlidmaatschap en daarom doen we die er gewoon gratis bij! Op deze manier betaal je net zoveel én kan je ook nog gratis bij de volgende MDMA Sessies aansluiten. Je kan je bij binnenkomst aanmelden en wij regelen alle andere dingen. Je zit nergens aan vast en de bevestiging en factuur sturen we na afloop. Easy peasy, toch?

Geef je hier op voor de MDMA Sessie!