Geplaatst op 12 oktober 2021
Nieuws

MDMA Talk: Madelon de Vries over de meerwaarde van de creatieve industrie voor Groningen

Nieuws   —   Geplaatst op 12 oktober 2021

MDMA Talk: Madelon de Vries over de meerwaarde van de creatieve industrie voor Groningen

Met veel trots presenteren wij alweer de allerlaatste MDMA Talk. Op de praatstoel zit deze keer Madelon de Vries, werkzaam bij economische zaken bij Gemeente Groningen en leidend in het ontwikkelen en supporten van de creatieve industrie binnen deze afdeling. Madelon geeft ons een persoonlijk kijkje in deze voor veel mensen toch moeilijk toegankelijk overheidsorgaan en neemt ons mee in haar rol hierin. Bekijk de video hieronder!


Ambtenaar Madelon de Vries zet zich inmiddels twee jaar in voor ondernemers in de stad Groningen. Sinds 2020 heeft de gemeente de creatieve industrie hoog op de agenda gezet. Dit is heel fijn voor ons én voor de stad Groningen zelf, want, zoals zij zelf ook beschrijft: creativiteit sijpelt door in meerdere gebieden. Creativiteit zorgt voor innovatie, zorgt voor groei, zorgt voor meer geluk en ga zo maar door. In ons gesprek met haar vertelt ze meer over haar rol binnen de afdeling economische zaken, welke waarde creativiteit kan hebben binnen de gemeente en voor de zakelijke wereld, haar droombeeld voor de toekomst en haar tips voor creatieve ondernemers. Alvast een tipje van de sluier oplichten? Madelon predikt: heb een open houding, wees goed zichtbaar, leg connecties en verenigt u! Daar kunnen wij ons alleen maar bij aansluiten.

Daarnaast, wees niet bang om contact op te nemen met de gemeente, want, Ambtenaren zijn net mensen, toch Koen? En we zijn heel blij met een mens zoals Madelon in onze (de creatieve industrie) corner van de samenleving. Iemand met passie en affiniteit voor de creatieve sector en die dit ook op waarde schat. Zo zien we het graag. Bedankt Madelon voor het fijne gesprek en voor je mooie woorden van waardering voor Mooiedingenmakers.

Heb je het gesprek bekeken en wil jij nou in contact komen met de gemeente Groningen? Stuur ons een mailtje en we koppelen je aan Madelon!

MDMA – Ondernemen met een glimlach

Dat was het, de allerlaatste MDMA Talk. Wat hebben we genoten! We willen onze geweldige gasten, de uitermate belangrijke crew, mooie praters Koen en Henk en onze sponsoren bedanken voor dit toffe avontuur. De MDMA Talks zijn dan wel afgelopen, maar de Mooiedingenmakers Academie (MDMA) is nog maar net gestart. Houd ons in de gaten via onze social media, één van de appgroepen of de nieuwsbrief. Zit je nog niet in een groep, laat het ons weten en we voegen je toe.