image
 

Met nieuwe partner Malou Akkerman bieden we onze leden gratis juridisch advies aan

Gepost op 21-04-2021

Als je Malou hebt gezien in onze video over het auteursrecht dan weet je al dat wij een ijzersterke partner hebben binnengehaald. Waarom Malou onze droompartner is? Nou, hierom:

Als zzp’er krijg je wel eens te maken met juridische kwesties. Helaas weten we vaak niet precies hoe het werkt en is het lastig om uit te zoeken waar je op moet letten, of we gaan er pas mee bezig als het mis gaat. Jurist Malou Akkerman wil dit voorkomen. Daarom gaat zij onze leden ondersteunen bij juridische vragen.

Help! Hoe doe ik dat?

Alle leden van Mooiedingenmakers kunnen gratis een vraag stellen aan Malou. Je mailt  naar ons en wij koppelen jou weer aan Malou. Samen wordt er gezocht naar een oplossing en een plan van aanpak. Vloeien er andere werkzaamheden uit voort? Dan spreken jullie samen af hoe verder te werken.

Super leuk, maar waar moet je dan aan denken wat betreft juridische vragen? Dit kan van alles zijn! Heeft iemand inbreuk gemaakt op jouw auteursrecht? Wil je graag dat iemand jouw contract doorleest of wil je graag even sparren over mogelijke risico’s van een samenwerking? Voor alles waar een juridisch tintje aan zit kun je bij Malou terecht. Blijf dus niet met je juridische vragen lopen, stel ze aan Malou.

Een jurist, maar dan net even anders. 

Wat moeten jullie over onze nieuwe partner weten? Malou heeft een eigen bedrijf (Akkerman | Juridisch advies) waarin zij ondernemers helpt bij alle voorkomende juridische vragen. Ze is gespecialiseerd in het contractenrecht, privacy en ook voor vragen over intellectuele eigendomsrechten (zoals bij een inbreuk op je auteursrecht) kun je bij haar terecht.

Als jurist heeft Malou er altijd voor gekozen haar eigen weg te volgen. Ze heeft altijd gewerkt in een groot advocatenkantoor in het mooie noorden van Nederland, maar kwam er al vrij snel achter dat de advocatuur niet bij haar past. Te saai, te veel gedragsregels en zeker niet werken in het voordeel van je klanten.

In 2020 heeft ze haar eigen bedrijf opgericht om ondernemers juist te ondersteunen op de vlakken waar zij juridische hulp nodig hebben. Malou weet als jurist en ondernemer als geen ander waar de valkuilen en de kansen liggen voor ondernemers op juridisch gebied.  Zoals ze het zelf zegt: “Ik wil bij de voordeur bij een ondernemer naar binnen stappen en niet bij de achterdeur als er al is ingebroken. Voorkomen is namelijk altijd beter (en goedkoper) dan genezen”. Met deze instelling wil ze ook onze leden gaan helpen.

Waarom een samenwerking met ons? 

In alle gesprekken die wij met Malou hebben gevoerd kwamen we erachter dat onze idealen dichtbij elkaar liggen: we willen helpen! Hoe kun je nou echt waarde toevoegen aan anderen en hoe kunnen wij elkaar daarin versterken. Daarnaast is Malou niet vies van een gezellig praatje en laat ze perfect zien dat juridische kwesties niet moeilijk óf saai hoeven te zijn. Een droompartner dus.

Dus heb je een juridische vraag, wil je kennismaken met Malou of wil je gewoon weten wat Akkerman | Juridisch advies voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met ons via mooi@mooiedingenmakers.nl

Make juridisch advies sexy again.