image
 

Mooiedingenmakers aangesloten bij Creatieve Coalitie

Gepost op 02-09-2020

De Creatieve Coalitie bestaat momenteel uit meer dan veertig organisaties. Allemaal verenigen ze een of meerdere beroepsgroepen uit het culturele en creatieve veld. Ze vinden elkaar in de volgende missie:

“De Creatieve Coalitie en haar leden stellen zich ten doel het culturele klimaat en de sociaal- economische positie van alle werkenden in de culturele en creatieve sector duurzaam te verbeteren.”

Dit moet vooral gebeuren met het idee dat eerlijke betaling loont. Fair share, fair pay, fair vanalles. Precies de dingen die wij ook belangrijk vinden.

Net als Mooiedingenmakers, is de Creatieve Coalitie het afgelopen jaar enorm gegroeid. Dat is een goeie zaak, want zo is wordt eenvoudiger om een eenduidig en centraal geluid te laten horen vanuit ons werkveld. Zo wordt er uit naam van deze coalitie ook gelobbyd in Den Haag.

Bij die groei horen ook veel nieuwe ontwikkelingen en wellicht dat we als Mooiedingenmakers hier ook een steentje aan bij kunnen dragen. Inhoudelijk natuurlijk, wat betreft beleid of aandachtspunten bijvoorbeeld, maar mocht er nou toch eens een sterkere vormgeving nodig zijn dan wat er nu is, dan kennen wij nog wel iemand die dat goed kan. Vanuit het noorden, voor een eerlijke prijs.