image
 

Met nieuwe partner SharePeople regel je eindelijk je inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Gepost op 24-11-2020

Heb je al genoeg gelezen en wil je je meteen aanmelden bij Sharepeople? Volg deze link. Eerst nog even lid worden van Mooiedingenmakers kan hier

Veel creatieve zzp’ers uit Noord-Nederland hebben geen vangnet bij arbeidsongeschiktheid. Uit onze inventarisatie in 2019 bleek zelfs dat 90% van de respondenten niet gedekt is tegen inkomenverlies door ziekte. Te duur en te onduidelijk. En: ‘het overkomt mij toch niet’. Dat dit een groot risico is spreekt voor zich, en wordt ook gezien door de overheid die een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers heeft aangekondigd.

Daarom zijn we blij met de aankondiging van ons partnership met Sharepeople. Dat is een crowdsurance platform, wat betekent dat je met z’n allen elkaar steunt als er iets gebeurt. En vooral: het is goed betaalbaar en super duidelijk.

Het werkt zo:

Eerst meld je je aan. Omdat SharePeople weet dat werken op vertrouwen goedkoper is dan alles controleren, regel je dat binnen 3 minuten, zonder gedoe. Vervolgens betaal je per maand een tientje aan deelnamekosten. Je kiest welk inkomen je wilt ontvangen als je langdurig ziek wordt. Op basis daarvan krijg je per maand een variabel donatieverzoek, wat direct en zonder tussenkomst wordt gedoneerd aan iemand die ziek is. Dat is alles. Word jij zelf een keer ziek – en duurt dat langer dan twee maanden dan gaat SharePeople voor je aan de slag en ontvang je donaties gedurende maximaal 24 maanden.

image


Nou. Als je binnen een alinea kunt uitleggen hoe een AOV werkt, dan is het wat ons betreft vrij overzichtelijk. En dat is wat we willen. Oprichter Cosmas Blaauw gaf meteen ook aan dat hij ons collectief heel tof vindt en heeft daarom een mooie binnenkomer voor ons: als je je aanmeldt via Mooiedingenmakers, dan krijg je vijftig euro korting op je inschrijfkosten (normaal €125,-, nu €75,- excl. BTW). Ook krijg je de eerste maand deelname cadeau.

Veel ingewikkelder dan dit is het verder ook niet. Je hebt vast nog wel wat vragen over hoe de dingen dan precies werken en daarvoor kun je terecht op de website van Sharepeople zelf. Of je stuurt ons even een mailtje, dat kan natuurlijk ook.